• 瀏覽: 6,705
  • 回覆: 70
  • 追帖: 1
本主題由 yycrab 於 2020-1-25 11:13 AM 提升
自2015年起J2直播賽馬,J2星期三,六日晚時間表已經好混亂,之後不斷加入大陸劇節目。

而日本動畫,日本綜藝節目播放時間成日縮,而今年開始J2六日晚台韓綜不設配音,原聲播出。

由12月起賣得最多自家宣傳係泰劇《天生一對》,連結局編都要整個,主打日韓劇的J2難道淪落要整個泰劇時段,日谷夜谷套係香港無人關注的泰劇。

TVB連台劇,大陸時裝劇都無錢買,就知幾財困,Viu TV開台時都有泰劇播,但宜家都cut埋,證明泰劇係香港無市場,無得做!

TVB再咁做J2,始終趕走d客,維持翻2012-2013年J2編排節目表,之前TVB係開台買馬來西亞,新加坡劇,反應都麻,何況文化差一大截的泰劇,希望TVB汲取今次教訓,唔好再買d泰劇,虐待觀眾眼睛。

熱賣及精選
我覺得唔錯,節目幾好睇。

請支持超級靚女張靚穎----fans club No. 1

請支持超級靚女張靚穎----fans club No. 1

回覆 引用 TOP

星期一、二、四、五, 7點鐘嘅台灣節目都變成沖遊泰國, 呢排做乜成個台播泰國野?

支持J2

引用:
原帖由 手塚晴 於 2020-1-19 04:47 PM 發表

自2015年起J2直播賽馬,J2星期三,六日晚時間表已經好混亂,之後不斷加入大陸劇節目。

而日本動畫,日本綜藝節目播放時間成日縮,而今年開始J2六日晚台韓綜不設配音,原聲播出。

由12月起賣得最多自家宣傳係泰劇《天生一對》,連結局編都要整個,主打日韓劇的J2難道淪落要整個泰劇時段,日谷夜谷套係香港無人關注的泰劇。

TVB連台劇,大陸時裝劇都無錢買,就知幾財困,Viu  ...
快汁粒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 johnwong0800 於 2020-1-19 06:00 PM 發表

星期一、二、四、五, 7點鐘嘅台灣節目都變成沖遊泰國, 呢排做乜成個台播泰國野?
睇東陰妹好過睇成日吹噓台灣省幾好幾好嘅節目啦,吹到台灣省個個唔洗做咁,開間街邊檔與開間無牌旅館就可以無休無累咁,痴線

回覆 引用 TOP

有仆街bob 及死擦鞋仔陸浩,什麼台都玩完

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 手塚晴 於 2020-1-19 04:47 PM 發表

TVB連台劇,大陸時裝劇都無錢買,就知幾財困,Viu  ...
少左好多日劇

再見了.........
垃圾泰劇,下次買越南劇

引用:
原帖由 johnwong0800 於 2020-1-19 18:00 發表

變重播

之後Christy「潮甚麼」

不過,就算之前首播台灣嘢,我都冇興趣

睇85台西方進口,仲有興趣

2020東京奧運年
oneworld 20+1
British Airways 100+1
Qantas 100周年
Airbus A350-1000齊慶賀!

回覆 引用 TOP

好心轉走賽馬呢個節目去第二個台啦

邊有好過丫?

回覆 引用 TOP

我都覺

回覆 引用 TOP

引用:

從來覺得外購劇配音,永遠都係不淪不類,有配字幕已經好夠!

我很喜歡看J2的《安樂窩》

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]