• 瀏覽: 4,019
  • 回覆: 12
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200121/bkn-20200121070045381-0121_00822_001.html

每年新年期間不少地區都出現嚴重違泊問題,不過此情況並非單純出現在馬路,屋邨亦一樣。近日有網民在大圍顯徑邨拍到一張大型海報,海報中標明「新年將照常鎖車」,似警告車主切勿胡亂泊車,不過網民看後卻哭笑不得,更稱:「其實有幾多個鎖?」似嘲笑屋邨管理處難以處理大量違泊。

車主切勿胡亂泊車。

精選汽車
智障,睇吓到時點,你趕時間定係人地返工工時同你礳

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 A1000 於 2020-1-21 08:07 AM 發表
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20200121/bkn-20200121070045381-0121_00822_001.html

每年新年期間不少地區都出現嚴重違泊問題,不過此情況並非單純出現在馬路,屋邨亦一樣。近日有網民在大圍顯徑邨拍到一張大型海報,海報中標明「新年將照常鎖車」,似警告車主切勿胡亂泊車,不過網民看後卻哭笑不得,更稱:「其實有幾多個鎖 ...
邨口落閘等收錢
一把鎖都唔使用

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
總有D輸家唔忿氣不停引你去同佢嘈,再不停兜圈搵漏洞造文章
所以當等到有人送上門被KO之後,要做既就係收工等佢飲恨一世
引用:
原帖由 KAZ327 於 2020-1-21 12:37 發表

邨口落閘等收錢
一把鎖都唔使用
即係要入閘先至有合法車位。

唔怕既未去第一城試下囉

引用:
原帖由 teddycllam 於 2020-1-21 02:19 PM 發表

唔怕既未去第一城試下囉
第一城,嚟幾多,鎖幾多!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 A1000 於 2020-1-21 02:16 PM 發表

即係要入閘先至有合法車位。
入口冇閘,出口放個雪糕筒就夠死人

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
引用:
原帖由 KAZ327 於 2020-1-21 18:18 發表

入口冇閘,出口放個雪糕筒就夠死人
送羊入虎口?

引用:
原帖由 A1000 於 2020-1-21 06:45 PM 發表

送羊入虎口?
冇位泊冇野講,為慳錢既就抵L死

後記:
引用:
原帖由 KAZ327 於 2020-1-21 18:46 發表

冇位泊冇野講,為慳錢既就抵L死
泊入停車場啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 A1000 於 2020-1-21 08:07 AM 發表

每年新年期間不少地區都出現嚴重違泊問題,不過此情況並非單純出現在馬路,屋邨亦一樣。近日有網民在大圍顯徑邨拍到一張大型海報,海報中標明「新年將照常鎖車」,似警告車主切勿胡亂泊車,不過網民看後卻哭笑不得,更稱:「其實有幾多個鎖 ...
周街气油蛋和你拜年

引用:
原帖由 kwma 於 2020-1-22 08:56 發表

周街气油蛋和你拜年
唔使同我拜年。

回覆 引用 TOP

Support

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]