• 瀏覽: 1,928
  • 回覆: 18
一年前換廚櫃用粗燒黑麻地做櫃面,很多地方已經變白,年尾大掃除不小心倒了些藍威寶落石面,石面都變了白色一片,請問各位師兄應該用什麼清潔劑把石變回黑色。

熱賣及精選
引用:
原帖由 四條六 於 2020-1-21 02:41 PM 發表

一年前換廚櫃用粗燒黑麻地做櫃面,很多地方已經變白,年尾大掃除不小心倒了些藍威寶落石面,石面都變了白色一片,請問各位師兄應該用什麼清潔劑把石變回黑色。 ...
冇得救了。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事

回覆 引用 TOP

燒面黑麻

隨緣濟眾,其類至繁,約言其綱,大約有十:
第一;與人為善.第二:愛敬存心.第三:成人之美.第四:勸人為善.第五:救人危急.第六:興建大利.第七:捨財作福;第八:護持正法.第九:敬重尊長.第十:愛惜物命.

回覆 引用 TOP

你自己點做都做麻石花纹
最多比你整到白色部份油到全黑
面再保護膜

做Art只能油到八成似麻石花紋

http://h50178.www5.hp.com/support/EM921PA/solve/112920.html?jumpid=reg_R1002_TWZH
http://h50178.www5.hp.com/support/D8150A/faqs/54626.html

回覆 引用 TOP

玩完

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 四條六 於 2020-1-21 02:41 PM 發表

一年前換廚櫃用粗燒黑麻地做櫃面,很多地方已經變白,年尾大掃除不小心倒了些藍威寶落石面,石面都變了白色一片,請問各位師兄應該用什麼清潔劑把石變回黑色。 ...
邊條友教你用燒面石做㕑櫃面,靠害

引用:
原帖由 maldini1967 於 2020-1-21 04:57 PM 發表

邊條友教你用燒面石做㕑櫃面,靠害
x2

回覆 引用 TOP

石店介紹支透明油塗上石面,由啞色變了光面,但是變回黑色。

引用:
原帖由 四條六 於 2020-1-21 08:16 PM 發表

石店介紹支透明油塗上石面,由啞色變了光面,但是變回黑色。
係咪䁽嚟?

唔應該用燒面石做檯面, 好難打理

引用:
原帖由 maldini1967 於 2020-1-22 09:57 AM 發表

係咪䁽嚟?
應該係防水劑

引用:
原帖由 swatching 於 2020-1-22 11:54 AM 發表

唔應該用燒面石做檯面, 好難打理
咁味奶晒野啦,超後悔。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 四條六 於 2020-1-22 01:57 PM 發表

應該係防水劑
可唔可以影張相見識下?

引用:
原帖由 maldini1967 於 2020-1-22 03:27 PM 發表

可唔可以影張相見識下?
石材老闆只是倒了一些給我用,倒入飲品樽內,又幾見效,不過由原來的啞黑色收了深黑色及變成光面。

引用:
原帖由 四條六 於 2020-1-22 06:14 PM 發表

石材老闆只是倒了一些給我用,倒入飲品樽內,又幾見效,不過由原來的啞黑色收了深黑色及變成光面。
明白

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]