• 瀏覽: 3,457
  • 回覆: 67
  • 追帖: 1
睇緊下半年去東京機票,Ba特選經濟16500里,但早上10飛,AM就28000里,一樣特選經濟,但下午4點幾飛。。。
你地會點揀?(兩邊都夠里數換的)口

BA坐日航,am就cx....

特選經濟行李qouta係咪可以兩件各23kg?

熱賣及精選
引用:
原帖由 nasasan 於 2020-1-21 03:20 PM 發表

睇緊下半年去東京機票,Ba特選經濟 16500里,但早上 10飛,AM 就 28000里,一樣特選經濟,但下午 4點幾飛。。。
你地會點揀?(兩邊都夠里數換的) ...
相同機位, 里數相差 40%, 無乜理由走去選 CX, 除非你想請少半日假.

除咗里數之外, JAL premium economy 係可以入 lounge!

引用:
原帖由 Yorosan 於 2020-1-21 17:06 發表

相同機位, 里數相差 40%, 無乜理由走去選 CX, 除非你想請少半日假.
因為如果ba至少多一個上午玩,坐cx一早訓醒就要走,好似有d趕。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 nasasan 於 2020-1-21 03:20 PM 發表

睇緊下半年去東京機票,Ba特選經濟16500里,但早上10飛,AM就28000里,一樣特選經濟,但下午4點幾飛。。。
你地會點揀?(兩邊都夠里數換的)口

BA坐日航,am就cx....

特選經濟行李qouta係咪可以兩件各23kg? ...
我用BA換左11月中商務來回東京,去程CX 10:30、回程JAL 18:10,除非換到標準賞,否則有BA一定用佢換。

引用:
原帖由 holyhead 於 2020-1-21 20:28 發表

除咗里數之外, JAL premium economy 係可以入 lounge!
我都想試下坐Jal,但搵極都只係得早上10幾果班,唔通佢下午冇機返香港?

另外Fb inbox問過am,佢話特選經濟一般係35kg一個人,但我上次一樣換飛,一樣羽田返香港,都一人有23kg兩件

回覆 引用 TOP

放出嚟比人換既好多都係差既時間,要換靚時間要用多D分先換到。JAL應該係2件23KG,CX先係35KG。

引用:
原帖由 我在東京很快樂 於 2020-1-22 00:37 發表

放出嚟比人換既好多都係差既時間,要換靚時間要用多D分先換到。JAL應該係2件23KG,CX先係35KG。
咁就難取捨,要玩多半日定要多D行李qouta...@@
我睇JAL都好似2件23KG

回覆 引用 TOP

你羽田定成田走? JAL羽田係得早機,夜機走要成田先有。行李其實有35KG都好夠,而且CX行李好似唔限件數。

短程點到點應該用BA換,里數平d; AM就留返來換長途或是stopover機票。如果真是想搭CX機, 其實都可用BA換。

引用:
原帖由 我在東京很快樂 於 2020-1-22 01:39 發表

你羽田定成田走? JAL羽田係得早機,夜機走要成田先有。行李其實有35KG都好夠,而且CX行李好似唔限件數。
原來jal羽田飛香港得早機。。。35 vs 46, 早機 vs 晏機,好難揀 😅
(cx行李都係限兩件)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tsang000111 於 2020-1-22 03:53 發表

短程點到點應該用BA換,里數平d; AM就留返來換長途或是stopover機票。如果真是想搭CX機, 其實都可用BA換。
我反而想搭jal,里數的確係ba少d..相差11500里。。唯一係,搭早機要早出門外,訓醒就走,好似百百比多晚酒店唔抵 😅

引用:
原帖由 nasasan 於 2020-1-22 08:32 AM 發表

我反而想搭jal,里數的確係ba少d..相差11500里。。唯一係,搭早機要早出門外,訓醒就走,好似百百比多晚酒店唔抵 😅
仲好似蝕左一日假咁

引用:
原帖由 我在東京很快樂 於 2020-1-22 09:29 發表

仲好似蝕左一日假咁
呢個都好緊要

ba 啦,戰利品可以郵寄

主題標籤 #東京 #機票
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]