• 瀏覽: 3,708
  • 回覆: 15
想請問讀hkqf level 5的Professional Diploma 可話自己的Educational qualifications 是什麼?
最近想搵返D course 讀返又分唔到hkqf 相同級別的有什麼分別, 想搵人解答下

熱賣及精選
引用:
原帖由 is/a 於 2020-1-21 06:20 PM 發表

想請問讀hkqf level 5的Professional Diploma 可話自己的Educational qualifications 是什麼?
最近想搵返D course 讀返又分唔到hkqf 相同級別的有什麼分別, 想搵人解答下 ...
QF7,博士
QF6,碩士
QF5,學士
QF4,副學士、高級文憑
QF3,文憑、高中

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 is/a 於 2020-1-21 06:20 PM 發表

最近想搵返D course 讀返又分唔到hkqf 相同級別的有什麼分別, 想搵人解答下 ...
QF LV 5 等同於本地學士,但Professional Diploma 個課程有學士程度,實質不是一個學位。

引用:
原帖由 暗黑速遞員 於 2020-1-23 08:27 發表

QF LV 5 等同於本地學士,但Professional Diploma 個課程有學士程度,實質不是一個學位。
我明白不是一個學位, 主要是填FORM寫學歷時 它算什麼程度

引用:
原帖由 is/a 於 2020-1-31 03:48 PM 發表

我明白不是一個學位, 主要是填FORM寫學歷時 它算什麼程度
Professional Diploma

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 is/a 於 2020-1-21 18:20 發表

"可話自己的Educational qualifications 是什麼?"

Post-secondary level

My name is Pong, James Pong.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 is/a 於 2020-1-31 15:48 發表

见上。

回覆 引用 TOP

你可以去申請資歷架構評審,咁就唔洗估估下,都係俾少少錢

引用:
原帖由 殘廁中心的工人 於 2020-2-3 17:22 發表

正想讲。

https://iportal.hkcaavq.edu.hk/

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 alukinoim 於 2020-2-4 00:17 發表

你係「殘廁中心的工人」分身?

回覆 引用 TOP

明白. 我就係見到有個HKQF 所以就有疑問.
即係唔需要理個HKQF LV. 咁其實佢係有咩作用

回覆 引用 TOP

比政府、僱主睇

回覆 引用 TOP

引用:

話自己係Degree level就得。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]