• 瀏覽: 19,562
  • 回覆: 197
  • 追帖: 1
廿元一封,派比樓下保安,經常幫襯既食店侍應,應該都O.K吧!攞個意頭啫!

點解唔得
老馮比你架咩而家

回覆 引用 TOP

隨心就可以了。

引用:
原帖由 司恆從 於 2020-1-23 03:32 AM 發表

隨心就可以了。
呢句係錯嘅,响收款人角度。

回覆 引用 TOP

5蚊夠

十蚊都有人俾

廿蚊 okay 啦!
十蚊利是都收過,拎個意頭啫!

大家打工仔,都係血汗錢!
如果係大老闆,當然唔同啦?!

春有百花秋有月,
夏有凉風冬有雪,
若無閒事掛心頭,
便是人間好時節!
唔喺老憑要派
加上
唔即場拆冇人知嘅
https://youtu.be/-ER9mccpH94

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kenny1032 於 2020-1-23 12:26 AM 發表

廿元一封,派比樓下保安,經常幫襯既食店侍應,應該都O.K吧!攞個意頭啫!
我換咗好多十蚊硬,夠硬呀!
中國人加油 😂😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kenny1032 於 2020-1-23 12:26 AM 發表

其實呢幾年好多人都唔派利是,除了給好親既親戚小孩

新年利是多少都無所謂,講意頭。但係去飲宴就唔可以求祈,五百一千隨時比人屌!

可以封五蚊人民幣

引用:

可以啦, 唔差添, 樓下保安一定比, 食店有唔少人都冇比添, 我有個經歷, 去明星酒樓食開年飯, 見個女部長幾好禮貌係咁易醒封利是仔大家好意頭, 唔知係咪酒樓文化, 跟住味味菜唔同人送上抬又恭喜發財DKLM 個心理話我知好似通晒天當我係水魚 唔洗問阿貴一定係個女部長週圍八比d同事知有台水魚派利是

我畀利是係睇人, 例如樓下保安樓下公園掃街工人, 未結婚而又識得嘅朋友, 餐廳相熟侍應及老細, 其他白撞裝埋嚟講恭喜發財嗰啲睬佢都戇9, 而通常派得嘅都係$20普通親戚嘅$50, 好撚親嘅$100-200

引用:
原帖由 樓上進擊的羔羊 於 2020-1-23 08:28 AM 發表

我畀利是係睇人, 例如樓下保安樓下公園掃街工人, 未結婚而又識得嘅朋友, 餐廳相熟侍應及老細, 其他白撞裝埋嚟講恭喜發財嗰啲睬佢都戇9, 而通常派得嘅都係$20普通親戚嘅$50, 好撚親嘅$100-200 ...
果然好L

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]