• 瀏覽: 11,688
  • 回覆: 119
  • 追帖: 3
本主題由 fk7000 於 2020-1-25 07:20 PM 移動
有錢唔好買香港樓,新年後 帶個口罩,去深圳買幾層,劈8成是常識,佢地未經歷過沙士,衛生常識差,必中招。

熱賣及精選
廢淡未肺淡先腦炎

唯恐天下不亂

我係咸濕仔,最愛大包米。
後宮幾千批,成世畀女圍。

回覆 引用 TOP

👍🏻

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mahofai09 於 2020-1-23 10:29 AM 發表

廢淡未肺淡先腦炎
我香港本身有樓架,但今次我認為大陸會大規模爆發,香港就唔會,你出街睇下 一發現有新型肺炎,香港人已買口罩,但大陸一般只會唔報唔講當無事,而家肯鎖武漢一定有超大規模爆發。
黎緊大陸會好大獲,所以要趁大陸廣東省 平7-8成買

引用:
原帖由 家中冰凍的採購 於 2020-1-23 10:59 AM 發表

我香港本身有樓架,但今次我認為大陸會大規模爆發,香港就唔會,你出街睇下 一發現有新型肺炎,香港人已買口罩,但大陸一般只會唔報唔講當無事,而家肯鎖武漢一定有超大規模爆發。
黎緊大陸會好大獲,所以要趁大陸廣東省 平7-8成買 ...
有D道理,不過大陸政府可以干預市場,跌個2成已經出手凍結唔俾買賣啦

D大陸厘好污曹
好易有傳染病

大陸只買新樓不買二手樓

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 家中冰凍的採購 於 2020-1-23 10:28 發表

有錢唔好買香港樓,新年後 帶個口罩,去深圳買幾層,劈8成是常識,佢地未經歷過沙士,衛生常識差,必中招。
哥仔,你唔好亂噉噏啊,要負責任架!

跌五成班kai 仔都無錢
買架二手爛車滚女就得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 家中冰凍的採購 於 2020-1-23 10:28 AM 發表

請問劈8成是常識是由那裡學返來呢?
當年SARS 如果只計2003年個一年最多的時候只係跌2-3成,以2003全年計已經係冇升跌! 想知請問劈8成是根據什麼學返來呢?

http://edwardchankk.blogspot.com/
引用:
原帖由 keyman98 於 2020-1-24 10:31 AM 發表

當年SARS 如果只計2003年個一年最多的時候只係跌2-3成,以2003全年計已經係冇升跌! 想知請問劈8成是根據什麼學返來呢? ...

言論自由!
佢講佢的,
自有自想,
如果劈8成可瞓身買來收租,因為深圳租金也唔平。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 家中冰凍的採購 於 2020-1-23 10:59 AM 發表

有微信唔該上去睇吓朋友圈
全國人一早做足各樣防禦 亦叫人新年盡量不要串門
最值得令我印賞 各個不忙為武漢人民加油 祝福
你班人呢?只有負情緒 負心態 可悲~!

引用:

樓主:
仲有呀,同現今香港🈶️何分別??

留意留意,香港的將來!

👉👉👉,他朝君體也相同!👈👈👈

回覆 引用 TOP

好攪笑, 香港樓望趺唔倒, 依家又望大陸樓趺...

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]