• 瀏覽: 13,854
  • 回覆: 67
  • 追帖: 2
邊d歌會容易走音?

熱賣及精選
睇下邊個唱

引用:
原帖由 銀針粉 於 2020-1-23 12:50 PM 發表

邊d歌會容易走音?
Gem啲歌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 銀針粉 於 2020-1-23 12:50 PM 發表

邊d歌會容易走音?
X NA

長崎武銀

回覆 引用 TOP

囍帖街……謝安琪次次唱live都走音,未試過唔走音 (可能人問題)。

引用:
原帖由 Wilsonnkl 於 2020-1-23 02:56 PM 發表

囍帖街……謝安琪次次唱live都走音,未試過唔走音 (可能人問題)。
神回覆

回覆 引用 TOP

《擱淺》《發如雪》周杰倫

高音要用真音上, 高音部分又好長~

引用:

邊d歌會容易走音?
看看他們本身識唔識唱歌, 如果係唔識唱咁唱咩嘢歌都會走音啦!

左手指月,天下無雙,煎熬🤨

凡是鄧紫棋的歌,其他人唱都易走音,甚至唱到啞。
只有GEM火力亂轟。。。

日本數十年前,利用二代核電原料棒製造出數以噸計核彈濃縮(足列裝千支核武)大部分存放在福島核電廠的涷水池內!(也就是日本不接受美國5t硼酸主因)而現在的福島輻射物是主要是軸239U,240U,洩漏單位32億,衰變期分別係6,500年及2,4000年.現在日本農糧食品都是帶輻射性...祝君好運!
引用:
原帖由 laws168 於 2020-1-23 09:46 PM 發表

凡是鄧紫棋的歌,其他人唱都易走音,甚至唱到啞。
只有GEM火力亂轟。。。
誇張咗!

引用:
原帖由 feel100place 於 2020-1-23 10:00 PM 發表

誇張咗!
你用現在香港那些谷不起的所謂歌手比,
就有轟炸機與小雞喉的感覺。

日本數十年前,利用二代核電原料棒製造出數以噸計核彈濃縮(足列裝千支核武)大部分存放在福島核電廠的涷水池內!(也就是日本不接受美國5t硼酸主因)而現在的福島輻射物是主要是軸239U,240U,洩漏單位32億,衰變期分別係6,500年及2,4000年.現在日本農糧食品都是帶輻射性...祝君好運!
忐忑 !!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 laws168 於 2020-1-23 10:12 PM 發表

你用現在香港那些谷不起的所謂歌手比,
就有轟炸機與小雞喉的感覺。
其實我自己覺得並不是他們的聲線問題, 我自己反而覺得是歌曲的唱法與用聲的問題會比較大, 而且師兄有否發覺我們香港有些歌手去了國內洗禮後, 不論最終結果是如何, 但他們都明顯進步了很多呢! 對嗎?
所以他們未必真的是 "小雞喉" 的, 不過老實講..如果他們最終能影響社會的產品是向好正面的, 這樣也沒什麼是壞事呢!!

灰姑娘

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]