• 瀏覽: 43,849
  • 回覆: 594
  • 追帖: 5
本主題由 呆頭鳥 於 2020-1-25 08:26 AM 移動
根據我專業分析,有傳媒唯恐天下不亂,製造恐慌,市民大驚小怪,可見部份傳媒及市民用心險惡,目的是製造混亂

1 香港只有3個確診個案,遠比武漢低
2 香港仍未死人,恐慌甚麼?
3 如果情況真的嚴重,政府早就封關了,可見疫情受控
4 街上市民大多數無帶口罩,可見情況真的被誇大
5 政府不少高官明確指出現階段無需封關,可見疫情不嚴重
6 大陸陸續出現痊癒個案,可見這肺炎即將受控
7 示威導致內地遊客減少,很少人進入香港,情況根本不嚴重
8 微博也指出極大部份武漢人都留在武漢,只有極少數武漢人進入香港
9 武漢人也不帶口罩,香港擔心甚麼
10 內地人的質素很高,處變不驚,對疫情不太緊張,可見疫情不嚴重
11 十多年前沙士都戰勝了,現今科技應該已能對抗肺炎
12 眾多專家指出此肺炎比十年前的沙士弱

熱賣及精選
其实就不是一小点发炎而已,算不上什么大事
党和祖国可以解決的

引用:
原帖由 愛吃三文魚的貓 於 2020-1-25 01:17 AM 發表

根據我專業分析,有傳媒唯恐天下不亂,製造恐慌,市民大驚小怪,可見部份傳媒及市民用心險惡,目的是製造混亂

7 示威 ...
香港真係多白痴,就係未嚴重先要封關;唔通真係要死人封城先諗!冇帶口罩係因為買唔到,好多藥房都冇!
大陸封城就知大獲啦,重要講;最後亦係最重要;武漢染病咪番武漢醫囉,做乜要四圍去傳播病毒!

唔誇大點嚇死冇腦的香港人

樓主去醫院內科睇下!証實下!發現無乜病人就大力放片上來证明根本無疫情!但若相反見病人多到嚇死你就知自己是弱智及無知!

1月3日拉了8個網上提肺炎嚴重人仕但短短十多天又要封武漢防止肺炎散播就知對錯,明知有傳染病發生就要預防不是要等到擴散,武漢已有樣辦給世界看,睇少病毒瞞騙人民想很快就停止,結果弄到整個省一團糟。

冇香港身份證禁止入境, 如有身份証但去過湖北嘅就立即隔離.

引用:
原帖由 愛吃三文魚的貓 於 2020-1-25 01:17 AM 發表

7 示威 ...
咁咪系
有D人死撚蠢咁架, 乜都信
等陣一野爆發時, 先黎信麻, 死蠢

狗會在我腳下,大細掌於手中
哪個再敢多說話,夷平狗會是誰
哪個可以稱霸,誰人戰績高過孤家
高高在上 諸君看吧 朕之戰績美好如畫
登山踏霧 指天笑罵 捨我誰堪誇

回覆 引用 TOP

引用:

7 示威 ...
請問樓主是什麼專業?

上微博睇下先

回覆 引用 TOP

咁你仲唔去武漢幫拖控制疫情?

2003,how old were u? 識驚係好事!

回覆 引用 TOP

引用:

7 示威 ...
而家网上的阿猪阿狗都扮专家,误导大众市民,危害国家安全。真是厉害了我的莽民!

有黨在,沒事兒

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]