• 瀏覽: 57,506
  • 回覆: 1,448
  • 追帖: 6
香港醫護人員真係畜生不如

附件

BD88CA6D-D17F-4C15-A45D-3A2A444EF2DC.jpeg(118.01 KB)

2020-1-25 10:34 PM

熱賣及精選
公平嫁啦
因為香港行資本主義
唔同內地
冇錢冇人會義務
因為香港特式

香港E個地方係有汗出有糧出,多勞多得
冇錢搵人做,好難

今時不同往日,你估仲係十幾年前沙士果班醫護?依家果班只係為份人工,毫無責任感可言

10年前都係咁,一向冇變過
政府係有出糧有優厚侍遇先有人做政府工

同埋普通果時先係正常薪金
一有沙士,10年前記得係雙糧嫁

交更要補水?平常打完針就堆埋一齊打機吹水,望都唔望多眼d病人,仲好意思叫人補水

資本主義社會有係現場就要補水
同內地兩回事
內地仲衰,以前唔夠錢比診金,醫一半之後唔醫

引用:
原帖由 酷東 於 2020-1-25 10:50 PM 發表

同埋普通果時先係正常薪金
一有沙士,10年前記得係雙糧嫁
雙糧就無,不過當年勁多商店送禮俾醫護唧。差不多每個星期都有野派。

引用:
原帖由 佛羅倫斯的黃昏 於 2020-1-25 10:55 PM 發表

雙糧就無,不過當年勁多商店送禮俾醫護唧。差不多每個星期都有野派。
照顧沙士果班係有雙糧嫁!
搵條命搏,仲出普通薪酬,個個走
為左留住果班人照顧病人係有好好GA侍遇

引用:
原帖由 酷東 於 2020-1-25 10:57 PM 發表

照顧沙士果班係有雙糧嫁!
搵條命搏,仲出普通薪酬,個個走
為左留住果班人照顧病人係有好好GA侍遇
去沙士病房果班,唔係每三個星期轉人一次咩。邊有人肯留咁耐。

引用:
原帖由 佛羅倫斯的黃昏 於 2020-1-25 10:59 PM 發表

去沙士病房果班,唔係每三個星期轉人一次咩。邊有人肯留咁耐。
有人肯制至得嫁!你比得起錢咪有人肯搏囉
如果唔係咁,冇人留嫁啦
同埋係自願性質來嫁,幫沙士果班!
有D野你搵人整野,叫佢義務,香港地係冇人會義務幫你的

引用:
原帖由 酷東 於 2020-1-25 11:01 PM 發表

有人肯制至得嫁!你比得起錢咪有人肯搏囉
如果唔係咁,冇人留嫁啦
同埋係自願性質來嫁,幫沙士果班!
有D野你搵人整野,叫佢義務,香港地係冇人會義務幫你的 ...
唔同醫院唔同情況?當年我果間就無自願人士,但都唔會好似依家呢d咁,未話啦就驚到鼻哥窿都無肉

良心何在?

李卓仁手法

引用:
原帖由 佛羅倫斯的黃昏 於 2020-1-25 11:07 PM 發表

唔同醫院唔同情況?當年我果間就無自願人士,但都唔會好似依家呢d咁,未話啦就驚到鼻哥窿都無肉
你係驚點解唔貼錢走?
命來嫁WO!我貼錢離開果度,
仲有命可以再搵更多錢
咩醫唔醫德,你唔怪得佢地
香港你報警CALL白車,你冇錢照醫你,
比你拖住先遲D還,
你去國內冇錢?睇住你死
有幾多錢就醫幾多成,
香港有醫德好多,你唔洗鬧啦

主題標籤 #香港
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]