• 瀏覽: 18,003
  • 回覆: 136
  • 追帖: 1
戴口罩都未必百分百安全🤧

熱賣及精選
其實,個人認為,如果不是從事前線醫護工作、性工作者或大量接觸人群工作的,實在不用過份擔心。

「給我三千城管兵,一定收回釣魚島,給我五百貪腐官,保證吃垮小日本。」
引用:
原帖由 jimmyho2006 於 2020-1-27 09:10 AM 發表

其實,個人認為,如果不是從事前線醫護工作、性工作者或大量接觸人群工作的,實在不用過份擔心。
行出街成條街都係人,好危險🥶

引用:
原帖由 巴山風雨 於 2020-1-27 09:12 AM 發表

行出街成條街都係人,好危險🥶
你要咁諗,現在病毒源頭已封關了,政府也已採取一定措施,我個人認為不用過份擔心。

最起碼,目前為止,所有感染個案也是由武漢開始,並沒有其他,即無擴散。

首先,條街本來都無帶菌者;其次就算有,機率極低(7百萬人口只得xxx懷疑個案,確定的只得xx, 低於0.0x巴仙)最後,就算奶左(即屬0.0x巴仙),致命率及嚴重發病率也低 (部分更是無發病及痊癒),咁,駛咩咁驚?

「給我三千城管兵,一定收回釣魚島,給我五百貪腐官,保證吃垮小日本。」
同埋,致病原因是什麼,即冠狀病毒,及其基因排列,也已得知。

加上,中國大陸目前技術及動員力,過往應付沙士的經驗累積。

完全應付是次疫症,其實只是時間問題。

引用:
原帖由 巴山風雨 於 2020-1-27 07:44 AM 發表

戴口罩都未必百分百安全🤧
咁快d和你跳啦😅

回覆 引用 TOP

希望冇事🤭😏大家要相信政府可以搞掂👍

引用:
原帖由 jimmyho2006 於 2020-1-27 09:23 AM 發表

你要咁諗,現在病毒源頭已封關了,政府也已採取一定措施,我個人認為不用過份擔心。

最起碼,目前為止,所有感染個案也是由武漢開始,並沒有其他,即無擴散。

首先,條街本來都無帶菌者;其次就算有,機率極低(7百萬人口只得xxx懷疑個案,確定的只得xx, 低於0.0x巴仙)最後,就算奶左(即屬0.0x巴仙),致命率及嚴重發病率也低 (部分更是無發病及痊癒),咁,駛咩咁驚? ...
咁都好D👍👍👍👍

回覆 引用 TOP

香討而家個個都失業,可以尼喺屋企。
再講,呢度個個愛國,唔會有事,要相信黨,就算出事,你還有黨呀!

引用:
原帖由 lyk898 於 2020-1-27 09:44 AM 發表

香討而家個個都失業,可以尼喺屋企。
再講,呢度個個愛國,唔會有事,要相信黨,就算出事,你還有黨呀!
啱!相信黨相信國家,一定冇事!😘

引用:
原帖由 巴山風雨 於 2020-1-27 09:46 AM 發表

啱!相信黨相信國家,一定冇事!😘
當然信國家,唔通信你呢個40歲都未溝到女嘅中坑咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jimmyho2006 於 2020-1-27 09:10 AM 發表

世事給你看透了,可惜香港實在太多蠢人!

引用:
原帖由 kingswood_kc 於 2020-1-27 10:32 AM 發表

世事給你看透了,可惜香港實在太多蠢人!
冇錯,當年sars 淘大花園,百幾個中招全部都喺從事前線醫護工作、性工作者或大量接觸人群工作,如果唔喺唔會有事

引用:
原帖由 巴山風雨 於 2020-1-27 09:41 AM 發表

希望冇事🤭😏大家要相信政府可以搞掂👍
齊心就事成

回覆 引用 TOP

我一定唔帶,根本係制做恐慌,祗有平時做好身體預防怕條毛

主題標籤 #口罩
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]