• 瀏覽: 39,677
  • 回覆: 568
  • 追帖: 12
本主題由 bobojit 於 2020-10-17 03:38 PM 設置高亮
引用:
原帖由 rainy大頭蝦 於 2020-1-30 02:32 AM 發表

Here好彩無雨

多謝銀銀師兄,不過我寫遊記會慢少少
好靚呢個位修道院影落去啦,D blog 真係無介紹錯
慢慢來。慢功出細貨,寫遊記絕不容易加油

引用:
原帖由 silvercollector 於 2020-1-30 02:38 AM 發表

好靚呢個位修道院影落去啦,D blog 真係無介紹錯
慢慢來。慢功出細貨,寫遊記絕不容易加油
Day 1到大橋太夜,當時未知情況唔敢行上去修道院

Day 2幾乎全日落雨又無上去

Day 3趁下午有陽光即刻跑去大橋影相,今次有去修道院,影完夜景落黎又再落大雨,所以我影倒咁靚晚大橋夜景係非常幸運

多謝師兄

不去旅行會抑鬱
引用:
原帖由 rainy大頭蝦 於 2020-1-30 02:44 AM 發表

Day 1到大橋太夜,當時未知情況唔敢行上去修道院

Day 2幾乎全日落雨又無上去

Day 3趁下午有陽光即刻跑去大橋影相,今次有去修道院,影完夜景落黎又再落大雨,所以我影倒咁靚晚大橋夜景係非常幸運

多謝師兄 ...
總算影到你跟時序慢慢寫再貼過D相啦,我會繼是續追看
Btw, 到波圖幾點

引用:
原帖由 rainy大頭蝦 於 2020-1-29 09:26 PM 發表

大家好
決定遊西班牙,並不是建築物、購物,而是想入場看巴塞,
不過購買機票後夾不上賽程只好專心編行程。

是次能順利完成獨遊,大蝦先在此多謝幾位師兄及師姐幫忙

@小寶寶999師兄,第一個點名多謝你景點行程意見,上次東歐有你提點,好開心今次雙牙依然有你幫忙

@silvercollector師兄,多謝你 ...
4400係咪算平?
我買EK來回巴塞,3500連稅, 但行李得15kg。
本來舊年出飛買時4400,之後隔2日再check,價錢跌到3500,超後悔。
但因爲EK改回程時間,即刻取消再book。(結果無左個杜拜buffet)
我就好少買野,行李少d都無影響。

19年遊雙牙,不過是跟鴨仔團。真心覺得自由行歐洲的人好叻叻!

雨後行攞命石仔路,真係一個唔小心,會跣到灘灘腰啊

點都要入嚟支持下Rainy師姐

真係好詳盡

Hi, I'm "小市民" but you can call me "Loco_Boy" or "火車仔" 都可以架 !
原來大蝦師姐已經出左雙牙thread
留名追睇先

引用:
原帖由 rainy大頭蝦 於 2020-1-29 09:26 PM 發表

大家好
決定遊西班牙,並不是建築物、購物,而是想入場看巴塞,
不過購買機票後夾不上賽程只好專心編行程。

是次能順利完成獨遊,大蝦先在此多謝幾位師兄及師姐幫忙

@小寶寶999師兄,第一個點名多謝你景點行程意見,上次東歐有你提點,好開心今次雙牙依然有你幫忙

@silvercollector師兄,多謝你 ...
追睇先, 等咗好耐

好詳細,支持下先

引用:
原帖由 silvercollector 於 2020-1-30 03:02 AM 發表

總算影到你跟時序慢慢寫再貼過D相啦,我會繼是續追看
Btw, 到波圖幾點
多謝銀銀師兄,遊記唔會爛尾
到波圖只係1310,仲有時間玩,係我黑仔要轉房

不去旅行會抑鬱
引用:
原帖由 rainy大頭蝦 於 2020-1-30 11:56 PM 發表

多謝銀銀師兄,遊記唔會爛尾
到波圖只係1310,仲有時間玩,係我黑仔要轉房
呢個時間好好啦見你D相以為晚機到
當日我到巴塞晚上9點幾,咩都做唔到

引用:
原帖由 aiiijima 於 2020-1-30 08:57 AM 發表

4400係咪算平?
我買EK來回巴塞,3500連稅, 但行李得15kg。
本來舊年出飛買時4400,之後隔2日再check,價錢跌到3500,超後悔。
但因爲EK改回程時間,即刻取消再book。(結果無左個杜拜buffet)
我就好少買野,行李少d都無影響。 ...
aiiijima師兄

算平呀~因為我唔敢搏喺其他渠道買,所以我一定喺網買機票!

我回程要30kg, 我當時睇埋Qatar, 價錢大約$4900~$5300不等!

15kg我一定唔夠,除非似師兄飛過N次巴塞(買到無野買)所以特價我無福消受!

我而家睇緊5月機票(住宿已訂好)~Lisbon入(25kg),巴塞返(30kg),約$4700,扣埋11月飛呢轉Miles當錢,會平多少少!

EK改你回程?可以俾你取消再book咁好既

不去旅行會抑鬱
引用:
原帖由 smallx2_potato 於 2020-1-30 09:05 AM 發表

19年遊雙牙,不過是跟鴨仔團。真心覺得自由行歐洲的人好叻叻!

雨後行攞命石仔路,真係一個唔小心,會跣到灘灘腰啊
慣咗自由行,返唔倒轉頭跟團

我最初唔敢歐洲自由行,因為英文唔叻,後來做多少少功課,又有呢版既師兄幫忙,衝破關口就去玩,但原來用好基本英文就得,無難度!

我拖喼行石仔路都撞到手腳疼哂落雨就更加要小心行!

不去旅行會抑鬱

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雨中屋 於 2020-1-30 10:52 AM 發表

詳細嘅跟你一起旅遊一樣
因為寫遊記習慣咗,多謝支持啊

不去旅行會抑鬱

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]