• 瀏覽: 39,676
  • 回覆: 568
  • 追帖: 12
本主題由 bobojit 於 2020-10-17 03:38 PM 設置高亮
引用:
原帖由 silvercollector 於 2021-1-2 08:06 PM 發表

唉,遙遙無期前排見Qatar promote $4XXX 去歐洲,可以無限次改期,幾吸引,不過都係唔敢郁。
多謝銀銀師兄~我手震,影全景影得靚撞手神

睇吓機票都開心架不過買就唔好住!

不去旅行會抑鬱
引用:
原帖由 rainy大頭蝦 於 2021-1-3 06:38 PM 發表

銀銀師兄~Happy New Year

之前做資料搜集淨係知咩國家有咩景點,但無留意「世遺」你講過我就記得喇

Casa Vicens~加咗價~12.5 Euro
大頭蝦師妹新年快樂🍾
但講真全世界世遺景點多的是,只有盡量去咋
€12.5 都ok 可惜我無plan到去

引用:
原帖由 rainy大頭蝦 於 2021-1-3 06:42 PM 發表

多謝銀銀師兄~我手震,影全景影得靚撞手神

睇吓機票都開心架不過買就唔好住!
我其實都唔係好識影全景 好似唔容易咁
買就真係唔會買住啦 真係back to normal 再plan都未遲嘅

引用:
原帖由 silvercollector 於 2021-1-3 06:54 PM 發表

大頭蝦師妹新年快樂🍾
但講真全世界世遺景點多的是,只有盡量去咋
€12.5 都ok 可惜我無plan到去
Casa Vicens我唔敢講係咪值得去,因為地方細,門票又唔算平

講多次,師兄無去聖家堂,我覺得無損失

不去旅行會抑鬱
引用:
原帖由 silvercollector 於 2021-1-3 06:58 PM 發表

我其實都唔係好識影全景 好似唔容易咁
買就真係唔會買住啦 真係back to normal 再plan都未遲嘅
我用部6plus影全景就真係唔ok,我手震,好多時影全景會有鋸齒

但部XSMAX差好遠~較易影全景!

不去旅行會抑鬱
引用:
原帖由 rainy大頭蝦 於 2021-1-3 06:59 PM 發表

Casa Vicens我唔敢講係咪值得去,因為地方細,門票又唔算平

講多次,師兄無去聖家堂,我覺得無損失
你好似大部分景點都有買票入場 其實條數都唔嘢少
你好似對聖家堂無咩好感Anyway 可能我錯有錯著嘅,入咗去可能同你一樣呻笨

引用:
原帖由 rainy大頭蝦 於 2021-1-3 07:02 PM 發表

我用部6plus影全景就真係唔ok,我手震,好多時影全景會有鋸齒

但部XSMAX差好遠~較易影全景!
咁又無得比較嘅XS 同6+ 差好幾代,軟件硬件都優勝啦

引用:
原帖由 silvercollector 於 2021-1-3 07:09 PM 發表

你好似大部分景點都有買票入場 其實條數都唔嘢少
你好似對聖家堂無咩好感Anyway 可能我錯有錯著嘅,入咗去可能同你一樣呻笨
係呀~雙牙入場費都洗唔少錢~不過想去就去無諗過我去完返黎之後短期內無得飛朋友同屋企人都話我好彩,去完返黎至全球爆發肺炎!

講得啱,我都係想登塔至去聖家堂,但原來就算事前網上預訂心目中想既塔,去到都未必開(我正正就係咁)

其實我好少講,睇相當去咗~但聖家堂俾我感覺係咁如果不計歷史、不計建築風格,我自己更喜歡聖保羅十字醫院同Casa Mila(呢2個景點係我西班牙景點3甲架)Casa Mila遇上黃昏上去睇,呢點加分~不過我一向偏愛黃昏夜景

不去旅行會抑鬱
引用:
原帖由 silvercollector 於 2021-1-3 07:11 PM 發表

咁又無得比較嘅XS 同6+ 差好幾代,軟件硬件都優勝啦
無錯

不去旅行會抑鬱
引用:
原帖由 rainy大頭蝦 於 2021-1-3 07:38 PM 發表

係呀~雙牙入場費都洗唔少錢~不過想去就去無諗過我去完返黎之後短期內無得飛朋友同屋企人都話我好彩,去完返黎至全球爆發肺炎!

講得啱,我都係想登塔至去聖家堂,但原來就算事前網上預訂心目中想既塔,去到都未必開(我正正就係咁)

其實我好少講,睇相當去咗~但聖家堂俾我感覺係咁如果不計歷史、不計建築風格,我自己更喜歡聖保羅十字醫院同Casa  ...
有無計過幾錢
係囉 千算萬算邊個估到會有個咁嘅疫情 不過睇你呢次雙牙都去咗唔少地方,應該滿足吧

我無入過去就比唔到咩comment不過我感覺係,喺地下望上去的確係宏偉嘅

你影嘅夜景影得好靚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rainy大頭蝦 於 2021-1-3 07:44 PM 發表

無錯
我應該提過吓本來計劃20年去北歐嘅 年頭走去出咗部11 pro, 諗住影極光,點知人算不如天算

回覆 引用 TOP

以後出去有功略 走咗

回覆 引用 TOP

很詳盡, 真想去走走很詳盡, 真想去走走

回覆 引用 TOP

https://www.youtube.com/watch?v=L4k8lojloGA

幾特別既西班牙旅遊建議

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]