• 瀏覽: 13,353
  • 回覆: 214
  • 追帖: 13
你d相影得好靚
搞到我同男朋友都想去

可惜我仲讀緊書收入唔多

熱賣及精選
引用:
原帖由 沉睡白滑的留言 於 2020-1-31 07:14 AM 發表

好詳細,感謝師姐,尤其今年10月我都應該會去雙牙😊👍🏻
睇你頭像,應該係師兄

一般交通我就不詳述(網上大把教學),要特別注意既地方我就會講~尤其由Porto火車去Lisbon及由Lisbon搭夜行巴士往Seville,我差D上唔倒車滯留Lisbon

我都係第一次去,多謝幾位師兄幫手!

大家交流吓

黎緊5月我都會再去多次雙牙

不去旅行會抑鬱
引用:
原帖由 rainy大頭蝦 於 2020-1-31 03:28 PM 發表

睇你頭像,應該係師兄

一般交通我就不詳述(網上大把教學),要特別注意既地方我就會講~尤其由Porto火車去Lisbon及由Lisbon搭夜行巴士往Seville,我差D上唔倒車滯留Lisbon

大家交流吓

黎緊5月我都會再去多次雙牙 ...
期待師姐大作,plan行程冇靈感再請教😉🙏🏻

引用:
原帖由 miumiutravel 於 2020-1-31 08:12 AM 發表

我睇行程都有咩玩就夠了。  好1少係外地買飾物🤩🤩 但你好似幫朋友買包包平過香港好多🤩🤩 呢樣要介紹🤩🤩 係咩款?  邊個城市買?
無錯,幫朋友買LV手袋,香港定價已貴過歐洲,計埋退稅差不多平咗$7000港幣!

我自己就買咗2個銀包,連退稅差不多平咗$4300

另外我買咗對Chanel耳環,超開心,完全係我想買嗰類型~退稅後大約$2600~$2700,香港無我嗰個款

LV銀包購於馬德里專門店
而手袋及Chanel耳環購於巴塞門市!

不去旅行會抑鬱
引用:
原帖由 rainy大頭蝦 於 2020-1-31 03:44 PM 發表

無錯,幫朋友買LV手袋,香港定價已貴過歐洲,計埋退稅差不多平咗$7000港幣!

我自己就買咗2個銀包,連退稅差不多平咗$4300

另外我買咗對Chanel耳環,超開心,完全係我想買嗰類型~退稅後大約$2600~$2700,香港無我嗰個款

LV銀包購於馬德里專門店
而手袋及Chanel耳環購於巴塞門市! ...
咁筍, 可惜當日我在巴塞有空閒時正是假日, 可以影耳環相睇睇嗎

引用:
原帖由 rainy大頭蝦 於 2020-1-31 03:28 PM 發表

睇你頭像,應該係師兄

大家交流吓

黎緊5月我都會再去多次雙牙 ...
到時, 你去chanel睇睇有有 tweed mini flap

引用:
原帖由 miumiutravel 於 2020-1-31 03:48 PM 發表

咁筍, 可惜當日我在巴塞有空閒時正是假日, 可以影耳環相睇睇嗎
上面銀色嗰對就係!
下面灰色細少少,好多年前購於香港
用手指尾比對,都好大隻架

銀色嗰對,我戴咗第二次,個耳環托就解體了,第一次解體3 part當時無影相,隨後再從包裝盒再除下耳托又解體2 part,今次有影相

黎緊5月我專登避開星期日,今次會去買袋同耳環

不去旅行會抑鬱
引用:
原帖由 rainy大頭蝦 於 2020-1-31 04:01 PM 發表

上面銀色嗰對就係!
下面灰色細少少,好多年前購於香港
用手指尾比對,都好大隻架

銀色嗰對,我戴咗第二次,個耳環托就解體了,第一次解體3 part當時無影相,隨後再從包裝盒再除下耳托又解體2 part,今次有影相

黎緊5月我專登避開星期日,今次會去買袋同耳環

10792343 ...
好靚, 咁快解體 有有攞去chanel搞搞佢? 講真, chanel啲嘢好化學  所以係巴塞買抵啲

引用:
原帖由 miumiutravel 於 2020-1-31 03:50 PM 發表

到時, 你去chanel睇睇有有 tweed mini flap
細袋唔夠用

我想買個28cm chanel boy, 早前喺尖沙咀試過25cm(隻色好靚,Navy Blue配金鏈),屋人同sale都話我身高用25cm剛好,28太大而且絕少返貨!我有心動過,但我驚後悔,因25我唔夠用!

到時去碰碰運氣

不去旅行會抑鬱
引用:
原帖由 miumiutravel 於 2020-1-31 04:10 PM 發表

好靚, 咁快解體 有有攞去chanel搞搞佢? 講真, chanel啲嘢好化學  所以係巴塞買抵啲
之前唔見咗張單,後來搵返,遲吓拎去門市!不過就算換返我都唔會用,個托實在太易甩,我用豬耳繩托夾得非常實,好穩陣

不去旅行會抑鬱
引用:
原帖由 rainy大頭蝦 於 2020-1-31 04:14 PM 發表

細袋唔夠用

我想買個28cm chanel boy, 早前喺尖沙咀試過25cm(隻色好靚,Navy Blue配金鏈),屋人同sale都話我身高用25cm剛好,28太大而且絕少返貨!我有心動過,但我驚後悔,因25我唔夠用!

到時去碰碰運氣 ...
大個嘅我有.  我想買個細嘅仲想係tweed嘅. 污漕咗都冇咗傷

引用:
原帖由 rainy大頭蝦 於 2020-1-31 04:18 PM 發表

之前唔見咗張單,後來搵返,遲吓拎去門市!不過就算換返我都唔會用,個托實在太易甩,我用豬耳繩托夾得非常實,好穩陣
唔係呱  唔駛單呱, 佢自己嘅貨, 應全球維修啦.

引用:
原帖由 miumiutravel 於 2020-1-31 04:18 PM 發表

大個嘅我有.  我想買個細嘅仲想係tweed嘅. 污漕咗都冇咗傷
羨慕️眼

我未買過Chanel包包,太貴唔捨得係呢排發神經決定要買!買倒與否~隨緣

不去旅行會抑鬱
引用:
原帖由 miumiutravel 於 2020-1-31 04:19 PM 發表

唔係呱  唔駛單呱, 佢自己嘅貨, 應全球維修啦.
黎緊都會拎去喇~怕過保養~

不去旅行會抑鬱

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rainy大頭蝦 於 2020-1-31 04:20 PM 發表

羨慕️眼

我未買過Chanel包包,太貴唔捨得係呢排發神經決定要買!買倒與否~隨緣
手袋一個, 唔駛羨慕.  你喜歡嘅隨時買到.  其實我愛chanel太陽鏡多啲.  佢啲款同比係靚同型啲

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]