• 瀏覽: 6,681
  • 回覆: 31
  • 追帖: 1
一心等待緊SBGR317貨到,但昨日行經錶舖,就走入去貢吓,順便問問SBGN013幾時/會否到香港。

一向唔太like LE,因價錢較貴且有著無限既「限量款」推出。不過呢隻LE比到75折,唯有放棄SBGN013念頭........

特定光線角度下,射藍面底暗藏石英。

40mm size,只有12.2mm 厚,但重量達150g,石英錶黎講算感意外,可惜並非螺絲霸。

上手感覺,與之前入手既SBGA283差不多,不過件射藍面的確有別於GS一般既放射藍,總覺得藍得黎透透地,底藏既石英logo時而若隱若現,時而無影無蹤。

細看件sapphire 比較厚,微微dome面,味道十足。終於都擁有GS既石英錶了,若果有螺絲霸,此錶就更完美。

回覆 引用 TOP

深藍色折射面份外吸引迷人

恭喜

恭喜師兄入手靚錶,射藍、GMT、石英好吸睛

[size=1.5]眾多小人物之中嘅小小人物
恭喜Panerai 兄又入手,我近日也想買一隻石英GS , 但仲未簡定

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2020-2-3 01:45 PM 發表

深藍色折射面份外吸引迷人

恭喜
Thx Bro

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fatlun 於 2020-2-3 04:37 PM 發表

恭喜師兄入手靚錶,射藍、GMT、石英好吸睛
Thx fatlun大哥

原本想等呢隻,紅針一樣吸引。

PNM

引用:
原帖由 kimimika 於 2020-2-3 05:53 PM 發表

恭喜Panerai 兄又入手,我近日也想買一隻石英GS , 但仲未簡定
K兄慢慢,我都揀左成年

引用:
原帖由 panerai 於 2020-2-3 19:05 發表

K兄慢慢,我都揀左成年
居然限量版比紅針013更快有貨

引用:
原帖由 kimimika 於 2020-2-3 08:38 PM 發表

居然限量版比紅針013更快有貨
009 唔係比013 更早推出咩

P兄又有新嘢入手,可喜可賀

PM G5 1.8G DP with 4G ram, ATI x800XT 256m Mac Edition
(using)
17" imac G5 with i-sight
PM G4 MDD 1.25G DP & 1G DP(2 sets)
ibook G4 1.2G 1.25G ram and 120G hdd
iphone 2G 8Gb
iphone 3GS 16Gb
引用:
原帖由 waikee 於 2020-2-3 09:37 PM 發表

P兄又有新嘢入手,可喜可賀
仲等緊隻317

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 panerai 於 2020-2-3 21:15 發表

009 唔係比013 更早推出咩
近日小留意GS, 我以為兩只同一時間出tim

我另一隻考慮係SBGN 003,其實又想買三針,但好多都係40mm 又好似大左D

引用:
原帖由 kimimika 於 2020-2-3 09:46 PM 發表

近日小留意GS, 我以為兩只同一時間出tim

我另一隻考慮係SBGN 003,其實又想買三針,但好多都係40mm 又好似大左D
SBGN003 我舊年開帖問完大家,跟住我自己都放棄了,39mm大細適中,仲有螺絲霸,可惜套劍針開窿藏夜光物料

隻009都係40mm ,不過bezel、玻璃皆厚,粒的又細,深色錶面更令隻錶視覺上修身,戴上手唔似40mm。
SBGA283 39mm 睇落去仲大過40mm 既SBGN009⋯⋯

@kimimika

Sorry, only one of that shop

FYI

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 panerai 於 2020-2-3 07:04 PM 發表

Thx fatlun大哥

原本想等呢隻,紅針一樣吸引。

PNM
紅針、射藍各有吸睛之處

[size=1.5]眾多小人物之中嘅小小人物

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]