• 瀏覽: 6,820
  • 回覆: 39
  • 追帖: 1
朋友做領隊,wts app出嚟
未知有無包括自遊行。

附件

IMG-20200204-WA0012.jpg(119.05 KB)

2020-2-4 08:09 PM

熱賣及精選
用WhatsApp 聯絡可嗎?

真相永遠只有一個

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 aeonho 於 2020-2-4 08:09 PM 發表

朋友做領隊,wts app出嚟
未知有無包括自遊行。
包括自遊行 大韓email我呢段訊息

回覆 引用 TOP

我原先剩係得WIFI蛋,冇買當地電話卡,咁我需五需要買卡

引用:
原帖由 biskin007 於 2020-2-5 09:46 AM 發表

有無打算取消?我見有旅遊網同航空公司都話可取消

引用:
原帖由 yanyan725 於 2020-2-5 01:34 PM 發表

有無打算取消?我見有旅遊網同航空公司都話可取消
如無必要, 取消是上策

引用:
原帖由 401 於 2020-2-5 02:03 PM 發表

如無必要, 取消是上策
我二月十五日去首爾,看了以上消息後都打算取消 行程我想濟州航空未必可以取消 我經旅遊網站買 說明不可退款 改期要佢地先 不得就算。總好過入境被隔離 。留番遲d五月再去。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 流浪人 於 2020-2-5 09:57 PM 發表

我二月十五日去首爾,看了以上消息後都打算取消 行程我想濟州航空未必可以取消 我經旅遊網站買 說明不可退款 改期要佢地先 不得就算。總好過入境被隔離 。留番遲d五月再去。 ...
機票我喜歡跟相熟agent買,或直接跟航空公司買,因為預到突發事件,可直接找人對口,安全方便

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

請問有邊張咭可以有韓國通話 ?
引用:
原帖由 biskin007 於 2020-2-5 09:46 AM 發表

引用:
原帖由 eva2112 於 10/2/2020 15:16 發表

如果本身手機係雙卡都易解決,SIM 1主卡即係門市申請漫遊,關左SIM 1數據。

SIM 2就去鴨記買DATA card ,飛機落地後開數據。

引用:
原帖由 eva2112 於 2020-2-10 03:16 PM 發表

email問大韓佢話暫時只是中國入境旅客要留電話,香港乘客是沒有要求的

我尋晚去左ssp買左張聯通(通話+data)以防萬一.
今星期日飛首爾
引用:
原帖由 aeonho 於 2020-2-10 09:51 PM 發表

如果本身手機係雙卡都易解決,SIM 1主卡即係門市申請漫遊,關左SIM 1數據。

SIM 2就去鴨記買DATA card ,飛機落地後開數據。

我坐韓亞有以下提示 :

• 以入境日期為準,過去14天內訪問/逗留/經由中國湖北省轉機的所有旅客(韓國國籍除外)暫時禁止入境(自2月4日0時開始)

※ 韓國入境時注意事項
  • 從中國入境韓國時,加強確認韓國國內電話號嗎
    (2月4日起,未攜帶個人手機或沒有開通電話的狀況,可能會被拒絕入境韓國)
  • 從中國入境韓國時,必須在手機上下載“自我診斷APP“,並紀錄入境韓國之後14天期間的健康狀況 (2月12日起實施)
    > APP下載鏈接 URL : http://ncov.mohw.go.kr/selfcheck/

※ 韓國法務部追加措施(2月5日起)
  • 持中國護照且無韓國簽證的旅客:無論從何地出發,都無法在韓國進行轉機。
  • 持非中國護照以外的外國旅客:出發地是中國,並且屬於入境大韓民國需要簽證的國籍,無簽證無法在韓國進行轉機。
引用:
原帖由 yanyan725 於 2020-2-11 08:33 AM 發表

email問大韓佢話暫時只是中國入境旅客要留電話,香港乘客是沒有要求的

主題標籤 #韓國
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]