• 瀏覽: 1,278
  • 回覆: 24
否則過多幾年仔女變左質就後悔莫及。

熱賣及精選
引用:
原帖由 kit05hk 於 2020-2-5 06:24 PM 發表

唔好送入教會 , 唔好送入黨校 , 唔好送入........

其實送入乜最好  ?  有冇的好選擇  ?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kit05hk 於 2020-2-5 06:24 PM 發表

反基督教的人要言行一致,唔好送仔女入教會學校
又證明反基言行不一,佢哋都唔知幾鍾意送仔女入敎會學校。

引用:
原帖由 fzsgro 於 2020-2-5 07:40 PM 發表

要的仔女親身體驗 , 唔係點知敎會的衰野喎.   

回覆 引用 TOP

引用:

你係坦言承認教會學校會對學生洗腦?

引用:
原帖由 fzsgro 於 2020-2-5 07:40 PM 發表

反基督教信仰,但香港好嘅學校都因為殖民地歷史,都被基督教主導,所以上你好難避開基督教學校嘅,所以家長其實可以爭取子弟讀基督教學校時候、可以唔參加早會、唔參加宗教活動。
(事實上好多基督教名校根本亦唔重視信仰)

引用:
原帖由 香港無神論貓姐) 於 2020-2-5 08:02 PM 發表

反基督教信仰,但香港好嘅學校都因為殖民地歷史,都被基督教主導,所以上你好難避開基督教學校嘅,所以家長其實可以爭取子弟讀基督教學校時候、可以唔參加早會、唔參加宗教活動。
(事實上好多基督教名校根本亦唔重視信仰) ...
聽過有教會名校cut聖經堂俾其他科目老師補課。

引用:
原帖由 kit05hk 於 2020-2-5 08:07 PM 發表

聽過有教會名校cut聖經堂俾其他科目老師補課。
我間所謂傳統教會名校,收咗回教徒、印度教徒添,至於聖經堂,到中四、中五,Band 1 程度學生都知道全部狗屁,直情喺堂上窒聖經老師,駁到佢冇聲出

引用:

愛國愛黨,推銷大灣區嗰班友,最愛送仔女去五眼國。
反對人舉美國旗嗰班高,議員,其實好多都對著美國旗宣誓效忠。

回覆 引用 TOP

引用:

人哋只係送仔女入佢哋認為最好嘅學校,唔係等於認同基督教。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港無神論貓姐) 於 2020-2-5 08:15 PM 發表

我間所謂傳統教會名校,收咗回教徒、印度教徒添,至於聖經堂,到中四、中五,Band 1 程度學生都知道全部狗屁,直情喺堂上窒聖經老師,駁到佢冇聲出 ...
咁佢哋經派位入到去學校不可以唔收。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港無神論貓姐) 於 2020-2-5 08:02 PM 發表

(事實上好多基督教名校根本亦唔重視信仰) ...
非教徒學校未必要你參加宗教活動,但早會應該係全體學生也要參予。

引用:
原帖由 kit05hk 於 2020-2-5 10:27 PM 發表

非教徒學校未必要你參加宗教活動,但早會應該係全體學生也要參予。
點解應該?早會有祈禱唱詩,都係宗教活動

引用:
原帖由 香港無神論貓姐) 於 2020-2-5 10:34 PM 發表

點解應該?早會有祈禱唱詩,都係宗教活動
我唔知其他學校,我以前讀那間早會係校長宣布事項,同一時間第一堂的老師點名,之後唸經,先至上班房,所以冇可能唔参與早會。

引用:
原帖由 kit05hk 於 2020-2-5 11:31 PM 發表

我唔知其他學校,我以前讀那間早會係校長宣布事項,同一時間第一堂的老師點名,之後唸經,先至上班房,所以冇可能唔参與早會。
唔係冇可能,而係冇學生家長反抗

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]