• 瀏覽: 2,155
  • 回覆: 36
  • 追帖: 1
我想問以下八字

熱賣及精選
相請教各位
己亥
丁丑
乙卯
庾辰
究竟應該點睇?乙庾合化金,財煞並存,但身弱所以以印化煞?定係食神制煞?同埋要金嗎?

引用:
原帖由 emagguy 於 2020-2-6 06:43 PM 發表

相請教各位
己亥
丁丑
乙卯
庾辰
究竟應該點睇?乙庾合化金,財煞並存,但身弱所以以印化煞?定係食神制煞?同埋要金嗎?
身強但喜印比
哈 矛盾嗎?

回覆 引用 TOP

有D.如果乙庾合唔係化金,即係冇木-唔係身弱咩?喜印化煞,比劫劫財,平衝咗?

回覆 引用 TOP

曰元坐祿 ,  才官格局 .   用丁火食神暖局和生財 .  
不宜火多傷了官星 ,  木爭財增火亦不宜 .

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 emagguy 於 2020-2-6 06:43 PM 發表

相請教各位
己亥
丁丑
乙卯
庾辰
強弱唔知,但就喜子水

回覆 引用 TOP

引用:

相請教各位
己亥
丁丑
乙卯
庾辰
又幫BB改名?

引用:
原帖由 avatarx 於 2020-2-7 12:03 PM 發表

又幫BB改名?
2樣,想了解究竟點睇合化,我得半桶水,我仲以為留金會化七殺(通偏官根)

引用:
原帖由 emagguy 於 2020-2-7 12:48 PM 發表

2樣,想了解究竟點睇合化,我得半桶水,我仲以為留金會化七殺(通偏官根)
唔駛諗咁複雜住,又唔知男女,化來化去都未必知用神,知道你都未必知喜行什麼運,或者什麼都不喜,平平冇奇...

Deleted

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 avatarx 於 2020-2-7 01:54 PM 發表

唔駛諗咁複雜住,又唔知男女,化來化去都未必知用神,知道你都未必知喜行什麼運,或者什麼都不喜,平平冇奇...
男,我睇子平真詮心諗住以印化煞存財,身强就食傷好D..如果乜都唔喜咁..?真係要跟甘多師兄好好學習

引用:
原帖由 emagguy 於 2020-2-7 03:03 PM 發表

男,我睇子平真詮心諗住以印化煞存財,身强就食傷好D..如果乜都唔喜咁..?真係要跟甘多師兄好好學習
我唔識㗎... 等其他師兄幫你  我只係貼盤

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 emagguy 於 2020-2-7 03:03 PM 發表

呢個盤應該財多身子弱?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 avatarx 於 2020-2-7 01:57 PM 發表

乜原來一歲

冇得對盤

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]