• 瀏覽: 5,061
  • 回覆: 49
  • 追帖: 2

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
好可愛

引用:
原帖由 hw1chan 於 2020-2-9 04:10 PM 發表

好可愛
BB 天生天養

回覆 引用 TOP

考靚和

引用:
原帖由 76904yp 於 2020-2-9 04:58 PM 發表

考靚和
多謝
希望尐BB 快樂成長

回覆 引用 TOP

琵琶魚清晒

想問生之前要唔要分缸?

引用:
原帖由 a189252158 於 2020-2-9 08:12 PM 發表

琵琶魚清晒
我條琵琶唔食魚架,連死左既魚都唔食,喜歡食魚糧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sportman2012 於 2020-2-9 09:13 PM 發表

想問生之前要唔要分缸?
冇分缸架,尐魚BB 出世後佢會躲在珊瑚骨底部,過幾日後會出來食野

引用:
原帖由 todaywonghk 於 2020-2-9 09:38 PM 發表

冇分缸架,尐魚BB 出世後佢會躲在珊瑚骨底部,過幾日後會出來食野

回覆 引用 TOP

我個D一次只係B 1-2隻出來

引用:
原帖由 Latourcarnet 於 2020-2-10 02:52 PM 發表

我個D一次只係B 1-2隻出來
有時嚇一嚇佢佢會B幾條出來又唔生,有時要生一日先生到十條八條出來,
又有時一陣就生一鬥出來,總之好似條條都唔同咁

回覆 引用 TOP

新手好奇問,産卵之後係咪唔一定會變魚BB?我隻壽頭前兩日生左好多卵,之後俾d魚食晒,琴晚睇已經無晒

引用:
原帖由 anson-qt 於 2020-2-10 06:47 PM 發表

新手好奇問,産卵之後係咪唔一定會變魚BB?我隻壽頭前兩日生左好多卵,之後俾d魚食晒,琴晚睇已經無晒
呢位師兄妳可能講既係金魚,唔係孔雀魚
不過都唔緊要,我以前都養過金魚,都可以比D意見你,
如果金魚產卵最好放D草等佢D卵生在D草上,如果生到
咁上下見到D草有卵就拿起D草放落另外一個缸度等佢孵化,
不過大前題當然係要D卵受精才可以孵到魚仔

引用:
原帖由 todaywonghk 於 2020-2-10 06:58 PM 發表

呢位師兄妳可能講既係金魚,唔係孔雀魚
不過都唔緊要,我以前都養過金魚,都可以比D意見你,
如果金魚產卵最好放D草等佢D卵生在D草上,如果生到
咁上下見到D草有卵就拿起D草放落另外一個缸度等佢孵化,
不過大前題當然係要D卵受精才可以孵到魚仔 ...
多謝樓主

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]