• 瀏覽: 1,171
  • 回覆: 8
買了 10/3 -15/3 去釜山,  雖然暫時未被禁止入境 , 但據聞餐廳都唔畀入 , 去嚟冇意思 , 免得畀人歧視 . 想請問Kong Kong express退票可唔可以呢? 只想攞返機場稅, 三跑建設費等等.  同埋最遲係幾時可以做退票手續呢? 謝謝

熱賣及精選
樓主!同問呀😭
不過我去日本,本身今個星期坐hkexpress岀發
都想知道有無師兄師姐曾經退過?
睇過網站有啲位睇唔明
以我理解票價、行李冇得退款
燃油税可以退,但要收$100,但唔確定係來回每程都要收定只收一次$100
問cs永無回覆
因為而家考慮緊退票定還是俾錢改期😞

更正:

如在航班起飛後申請,則只需根據本文所介紹到網上申請系統申請即可;
在航班起飛後申請,需在航班起飛後 90天內提交;

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 piggyzxd 於 2020-2-10 08:21 PM 發表

樓主!同問呀😭
睇過網站有啲位睇唔明
燃油税可以退,但要收$100,但唔確定係來回每程都要收定只收一次$100
問cs永無回覆
因為而家考慮緊退票定還是俾錢改期😞 ...
其實唔係好多錢嘅咋,不過好過冇

引用:
原帖由 大丁小丁 於 2020-2-11 02:39 PM 發表

其實唔係好多錢嘅咋,不過好過冇
計過 2000元機票, 取回6XX

引用:
原帖由 piggyzxd 於 2020-2-10 08:21 PM 發表

樓主!同問呀😭
睇過網站有啲位睇唔明
問cs永無回覆
因為而家考慮緊退票定還是俾錢改期😞 ...
燃油税 $96可以退,但要收$100??
即是仲要蝕4元?

引用:
原帖由 ft907 於 2020-2-10 04:27 PM 發表

買了 10/3 -15/3 去釜山,  雖然暫時未被禁止入境 , 但據聞餐廳都唔畀入 , 去嚟冇意思 , 免得畀人歧視 . 想請問Kong Kong express退票可唔可以呢? 只想攞返機場稅, 三跑建設費等等.  同埋最遲係幾時可以做退票手續呢? 謝謝 ...
其實我本來三月都去首爾,之前我都驚緊.之後前幾日話取消航班,我就可以free cancel。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ft907 於 2020-2-11 04:24 PM 發表

計過 2000元機票, 取回6XX

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ft907 於 2020-2-11 04:26 PM 發表

燃油税 $96可以退,但要收$100??
即是仲要蝕4元?
燃油税無得退了,問左😑

回覆 引用 TOP

主題標籤 #機場 #釜山
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]