• 瀏覽: 2,845
  • 回覆: 26
  • 追帖: 2
已經訂咗機票,酒店,仲買埋波飛睇英同歐聯。
擔心疫程外,亦都擔心俾人歧視😩
而家唔知去唔去好
各位可唔可以俾啲意見

熱賣及精選
我親戚30幾歲阿嫂親述喺倫敦戴口罩俾人歧視。

引用:
原帖由 Elshaarawy 於 2020-2-10 11:24 PM 發表

而家唔知去唔去好
各位可唔可以俾啲意見
我都買咗機票,酒店,波飛,20/3零晨飛,仲睇緊英國情況先決定

引用:
原帖由 wins198722 於 2020-2-11 01:28 AM 發表

我親戚30幾歲阿嫂親述喺倫敦戴口罩俾人歧視。
抵死

戴口罩當然俾人歧視

係英國戴口罩=身患重病

英國街上好多華人, 歧視比其他國家少。
去得應該去,街上冇人戴口罩自己就唔好戴,免惹人注目。

回覆 引用 TOP

去啦,比咗咁多錢

回覆 引用 TOP

返疫區大陸就話驚啫,去先進醫療英國風險好低。熱刺阿里都被人鬧爆,英國係各人種 大熔爐,歧視算低。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vladimirweiss10 於 2020-2-11 04:57 PM 發表

抵死

戴口罩當然俾人歧視

係英國戴口罩=身患重病
香港未有sars之前d人都係咁覺得

回覆 引用 TOP

我下月頭都要去,但係阿聯酋已經減班,搞到我冇得玩杜拜

YYY

回覆 引用 TOP

飛十幾個鐘,真實真系有d驚,而家英國已有8個確診,口罩已斷貨

引用:
原帖由 Elshaarawy 於 2020-2-10 11:24 PM 發表

而家唔知去唔去好
各位可唔可以俾啲意見
1) 擔心疫程外:擔心乜?英國cases少過香港
2) 擔心俾人歧視:邊個歧視你?有人歧視你,你可以唔理,點解要理人睇法?如果你擔心,去到都要望下人有冇岐視你,咁去來為乜?為了證明你擔心真係發生?

回覆 引用 TOP

引用:

而家唔知去唔去好
各位可唔可以俾啲意見
咁擔心, 仲去嗎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 horsema 於 2020-2-11 11:36 AM 發表

我都買咗機票,酒店,波飛,20/3零晨飛,仲睇緊英國情況先決定
你係咪去到都會去?
我4月尾去,而家仲15/16....

引用:
原帖由 ivy_pop 於 2020-2-12 08:39 PM 發表

你係咪去到都會去?
我4月尾去,而家仲15/16....
無封關,無停飛都會去嘅

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]