• 瀏覽: 70,122
  • 回覆: 1,113
  • 追帖: 6
引用:
原帖由 lovewai2 於 2020-2-11 09:27 AM 發表

公立醫院醫護人員保護衣物告急,存貨僅能應付一個月。偏偏特首林鄭月娥心腹愛將的香港警察,多次在不同場合都被發現穿全套保護衣物,做一些與救護病人無關的工作,被斥濫用納稅人資源、搶奪醫護人員物資。

昨日記者會上,有記者向食衞局長陳肇始查詢,會否要求警隊退回有關物資,她吞吞吐吐說:「當然衞生署都會應該對於呢啲人員,例如去佢屋企呀……等等,或者送飯呀,都會有一定嘅指引嘅,呢 ...
曱甴

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
咁樣不如著泳褲執勤?白九痴有事就差人冇事就黑警點樣用都唔夠黑護浪費喇!岸九仔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lovewai2 於 2020-2-11 09:27 AM 發表

公立醫院醫護人員保護衣物告急,存貨僅能應付一個月。偏偏特首林鄭月娥心腹愛將的香港警察,多次在不同場合都被發現穿全套保護衣物,做一些與救護病人無關的工作,被斥濫用納稅人資源、搶奪醫護人員物資。

昨日記者會上,有記者向食衞局長陳肇始查詢,會否要求警隊退回有關物資,她吞吞吐吐說:「當然衞生署都會應該對於呢啲人員,例如去佢屋企呀……等等,或者送飯呀,都會有一定嘅指引嘅,呢 ...
差人用嗰幾套就令醫護緊拙?你叫啲罷工黑醫每日嘔返幾千個口罩出嚟仲有用

回覆 引用 TOP

黑醫護罷工失敗,而家鬥氣式浪費保護物資唔去講,用嗰幾天套保護衣物避免散播病毒係有必要,垃圾記者用吓腦啦

引用:
原帖由 鑊鑊甘 於 2020-2-11 10:03 AM 發表

兩張圖証明樓主9up
當時人人都以為係淘大事件翻版 做足保護有乜問題呢

巴菲特:「在別人恐慌時貪婪,在別人貪婪時恐慌。」

回覆 引用 TOP

咒GREEN OBJECT及其家人感染武漢肺炎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Chobis 於 2020-2-14 12:11 PM 發表

黑醫護罷工失敗,而家鬥氣式浪費保護物資唔去講,用嗰幾天套保護衣物避免散播病毒係有必要,垃圾記者用吓腦啦
點知黑警仲衰格

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 樹界降臨 於 2020-2-14 08:20 AM 發表

黑警著保護衣,就由黑警醫病人囉!
我諗你叫醫護著嗰件“特衛強”,等如靠害。嗰件嘢著時好保護,但除嘅時候好麻煩,要好小心,否則好易領嘢。

叫警察除咗件保護衣畀返醫護著 嗰班要隔離嘅人反抗 叫嗰班醫護去捉 警察冇保護衣 唔可以同佢埋身肉搏 你估班醫護肯唔肯 都唔明點解有人會話警察著保護衣有問題 真係有人反抗 埋身肉搏邊個做呀 醫護醫人 係唔使埋身肉搏㗎

回覆 引用 TOP

引用:

應該重點查下黑醫護有無偷口罩俾暴徒

要使得身後站著的永遠是朋友而不是敵人,要讓人離開人世的時候也帶著微笑
要健康、快樂地活著,就要有較好的身體,不光是爲自己,也是爲了家人,爲了所有愛你的人和你所愛的人,要保護好自己的身體。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chriswong1010 於 2020-2-11 10:09 AM 發表

曱甴死全家

回覆 引用 TOP

警察嗰D保護衣同医護都唔同,係部門各自購置準備存倉!
警察用保護衣好少好少,医護一日用幾千件,警察一年都用唔到一千!
毒果連登係咁分化!

引用:
原帖由 lamlampeter1 於 2020-2-15 07:02 PM 發表

警察嗰D保護衣同医護都唔同,係部門各自購置準備存倉!
警察用保護衣好少好少,医護一日用幾千件,警察一年都用唔到一千!
毒果連登係咁分化!
重點係點解同場警察企路邊吹水,影相打咭要咁重裝全身保護,反而落手落腳做嘅醫護人員所用裝備遠遠不及?

唔好轉移視線,唔係邊個部門用得多嘅問題。香港人眼睛係雪亮!

錢係手中最具威力一票。身體力行,支持黃色經濟圈,盡可能杯葛、抵制紅藍店。

樓主你衰咗了知唔知

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hfceddie 於 2020-2-15 08:27 PM 發表

重點係點解同場警察企路邊吹水,影相打咭要咁重裝全身保護,反而落手落腳做嘅醫護人員所用裝備遠遠不及?

唔好轉移視線,唔係邊個部門用得多嘅問題。香港人眼睛係雪亮! ...
如果你做老闆就大能鑊 俾你見到你員工望下手機 即係代表佢全日都玩手機 日日都要炒人

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]