• 瀏覽: 19,630
  • 回覆: 82
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 子將 於 2020-2-12 07:00 AM 發表

台灣要拉香港人?有無引渡條例先
兄台誤會左 , 台灣係會拉係當地散播(包括傳載  分享)謠言既人 ,
並不能拉楊卓娜 ... 只不過 , 楊卓娜既 "事跡" 己經響遍台灣 !!!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
缺貨係睇你點睇, 咩叫缺, 香港人人搶口罩, 但屋企又有幾盒喎
個段時間過年, 內地廠停啦, 香港運輸又停啦, 咁缺貨係好合理嘅事, 
其實佢只係好心提醒朋友, 你有需要就去買, 但唔係叫你去買20條呀?
如果有日, 我同老人家講天氣會冷, 著多件衫, 之後老人家著多咗好多衫,
咁唔通我又散播消息? 唔通我又比人拉?
我覺得不實消失唔應該有, 係睇嘅人點演繹先係重點, 仲要講嘅人係咩心腸去講

潘曉穎命案
位置
中華民國臺北市大同區紫園旅店
日期2018年2月17日
類型殺害
受害者
潘曉穎(死亡)
疑犯
陳同佳[1][2]
動機情侶爭執

一憎沉默大多數!!二憎曱甴!!

終於可以紅過阿妹啦佢

引用:
原帖由 Anunnaki 於 2020-2-11 03:03 PM 發表

之前有人在台灣殺人,逃回香港,香港政府幫台灣拉埋人,台灣話唔要呀。
台灣,食屎啦。
台灣不嬲係咁 , 咩都政治掛帥 , 藍綠都係咁 ...
不過大家都唔好笑 , E+香港經過2019 , 都己經差唔多/甚至更嚴重 !!!

引用:
原帖由 JJ_girl 於 2020-2-11 03:27 PM 發表

香港政府做唔到,睇D假文宣散播超過成半年就知啦
其實虛假文宣先最應該取締!
包括果些網上號召犯罪果些,搞掂果些黑衫暴徒都少些拉。。。佢又唔搞。。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Anunnaki 於 2020-2-12 10:38 AM 發表

潘曉穎命案位置
中華民國臺北市大同區紫園旅店日期2018年2月17日類型殺害受害者https://upload.wikimedia. ...
其實呢條友而家點 有冇去到呆灣

引用:
原帖由 JJ_girl 於 2020-2-12 01:55 PM 發表

其實呢條友而家點 有冇去到呆灣
台灣都唔肯收 ^.^"

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 面書仔 於 2020-2-12 10:44 AM 發表

終於可以紅過阿妹啦佢
我都係咁話 ... 小弟係台灣住左5年(2006-2011)
基本上果時D台灣人 , 都己經唔係好識當時D花旦小生 ,
所以係台灣基本無咩人識楊怡 ...
今次卓娜係台灣 , 真係紅過楊怡拉 !!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2020-2-12 09:43 AM 發表

缺貨係睇你點睇, 咩叫缺, 香港人人搶口罩, 但屋企又有幾盒喎
個段時間過年, 內地廠停啦, 香港運輸又停啦, 咁缺貨係好合理嘅事,
其實佢只係好心提醒朋友, 你有需要就去買, 但唔係叫你去買20條呀?
如果有日, 我同老人家講天氣會冷, 著多件衫, 之後老人家著多咗好多衫,
咁唔通我又散播消息? 唔通我又比人拉?
我覺得不實消失唔應該有, 係睇嘅人點演繹先係重點, ...
問題係 , 政府己經多次講過貨物(除口罩) , 供應唔會有問題 ...
事實上之前廁紙所以會缺 , 就係因為D人盲搶 , 而因為盲搶而缺既貨
一樣係會影響到人(我屋企都係用到最後一卷先買到新既)

你講既野我明白 , 但咩都先問情由 , 好話唔好聽會搞一半犯法變合法
... 法例執行就係一定要緊 , 咁先有阻嚇性 , 好似你咁講既話 ,
D人(尤其黑暴)只要掛 "想港人好" 就傳咩都得 ,
你又唔可以執法 , 咁香港點可能唔亂???

所以我覺得楊小姐算執一身彩 , 亦可以警告到世人唔好亂傳謠言 ...

咁佢同朋友講幾句, 又比人 forward 出去。 楊小姐先係受害人吧。

引用:
原帖由 代北集團 於 2020-2-13 08:27 發表

問題係 , 政府己經多次講過貨物(除口罩) , 供應唔會有問題 ...
事實上之前廁紙所以會缺 , 就係因為D人盲搶 , 而因為盲搶而缺既貨
一樣係會影響到人(我屋企都係用到最後一卷先買到新既)

你講既野我明白 , 但咩都先問情由 , 好話唔好聽會搞一半犯法變合法
... 法例執行就係一定要緊 , 咁先有阻嚇性 , 好似你咁講既話 ,
D人(尤其黑暴)只要掛 "想港人好" 就傳咩 ...
其實廁紙係無真正斷貨, 只係藥房賣晒, 人地明天再入貨,
明天再賣晒, 後日再入貨, 講到而家, 今朝我仲見人搶廁紙,
咁大家都聽咗廁紙無缺貨無缺貨無缺貨啦, 咪仲係搶緊? 咁怪楊小姐, 定怪香港人?
香港人搶消毒用品, 搓手液漂白水, 其實呢D都無人講, 但佢地要搶就係會搶架啦,
有段時間, 我聽到話搶M巾搶BB食品, 連DOM都搶, 我都明搶乜鬼,

太彎恐龍法官判無罪

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2020-2-13 09:30 AM 發表

其實廁紙係無真正斷貨, 只係藥房賣晒, 人地明天再入貨,
明天再賣晒, 後日再入貨, 講到而家, 今朝我仲見人搶廁紙,
咁大家都聽咗廁紙無缺貨無缺貨無缺貨啦, 咪仲係搶緊? 咁怪楊小姐, 定怪香港人?
香港人搶消毒用品, 搓手液漂白水, 其實呢D都無人講, 但佢地要搶就係會搶架啦,
有段時間, 我聽到話搶M巾搶BB食品, 連DOM都搶, 我都明搶乜鬼, ...
我有今次經排定隊等百佳開門,點知佢地原來九點幾先來貨。。。
大佬呀,唔駛返工咩?!所以你話丫,謠言害到人地幾慘丫!
(我係真係用到最後一卷先去排)

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]