• 瀏覽: 17,713
  • 回覆: 79
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2020-2-12 09:43 AM 發表

缺貨係睇你點睇, 咩叫缺, 香港人人搶口罩, 但屋企又有幾盒喎
個段時間過年, 內地廠停啦, 香港運輸又停啦, 咁缺貨係好合理嘅事, 
其實佢只係好心提醒朋友, 你有需要就去買, 但唔係叫你去買20條呀?
如果有日, 我同老人家講天氣會冷, 著多件衫, 之後老人家著多咗好多衫,
咁唔通我又散播消息? 唔通我又比人拉?
我覺得不實消失唔應該有, 係睇嘅人點演繹先係重點, ...
年年內地都放春節,所以商家都系這個時間提前入定大量貨

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 代北集團 於 2020-2-12 11:57 AM 發表

台灣不嬲係咁 , 咩都政治掛帥 , 藍綠都係咁 ...
不過大家都唔好笑 , E+香港經過2019 , 都己經差唔多/甚至更嚴重 !!!
...
民主變民粹最後變獨裁,這個話題都講咗幾百幾年,所以才有最近十年才有「民主在退潮」之說

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2020-2-13 09:30 AM 發表

其實廁紙係無真正斷貨, 只係藥房賣晒, 人地明天再入貨,
明天再賣晒, 後日再入貨, 講到而家, 今朝我仲見人搶廁紙,
咁大家都聽咗廁紙無缺貨無缺貨無缺貨啦, 咪仲係搶緊? 咁怪楊小姐, 定怪香港人?
香港人搶消毒用品, 搓手液漂白水, 其實呢D都無人講, 但佢地要搶就係會搶架啦,
有段時間, 我聽到話搶M巾搶BB食品, 連DOM都搶, 我都明搶乜鬼, ...
謠言出來就好耐都停唔到啦,你見大子站死人到現時仲有人信。造謠靠把嘴, 闢謠跑斷腳

台灣收當啦,成日搵位入香港

回覆 引用 TOP

四個字
言論自由

回覆 引用 TOP

佢正過佢阿妹

回覆 引用 TOP

最重要系時間點,如果佢發佈時己搶緊,佢只系錄緊一段全港人當時都講緊既錄音.........

◆毒媒沒有告訴你的真相 ((集中帖))◆
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28397637&page=1&extra=#pid503603656
希望各位可以幫忙廣傳,以正視聽
勿讓黃媒濫用新聞自由,荼毒善良的香港人

回覆 引用 TOP

.

回覆 引用 TOP

民主台灣禁言勁過共產黨

回覆 引用 TOP

在民主呆灣有個活生生個案
因電台主持訪問農民,柚農口誤「200萬噸柚子被丟棄」
中天新聞將柚農口誤「2分鐘內」更正但雁開罰100萬
https://www.youtube.com/watch?v=wu6BjKiadAs

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

咩都搶,唉

回覆 引用 TOP

呢條仆街死奀星正冚家產

引用:
原帖由 jimmyho2006 於 2020-2-11 12:14 PM 發表

老老實實,我覺得佢無問題的。

佢只是無fact checked及有點無知,佢自己都相信。

反而信佢的,才是問題。
有問題又點? 香港同台灣, 係沒有逃犯條例既

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SHATINYAU 於 2020-2-17 08:19 AM 發表

呢條仆街死奀星正冚家產
呢條8婆肯定係黃C

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]