• 瀏覽: 2,782
  • 回覆: 24
如題。
可以抹皮椅,錶板,皮軚盤,最好一枝做哂.。

1比99漂白水

Bio Em

回覆 引用 TOP

暫時自己滴露開水自己噴,另外買緊部車用空氣過濾機,幾百蚊可過pm2. 5

引用:
原帖由 068035 於 2020-2-11 09:41 PM 發表

暫時自己滴露開水自己噴,另外買緊部車用空氣過濾機,幾百蚊可過pm2. 5
一樣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sumsumwong 於 2020-2-11 01:20 PM 發表

如題。
可以抹皮椅,錶板,皮軚盤,最好一枝做哂.。
我用呢款醫療級別消毒噴霧(殺菌逹99.99999%) ,每隔幾日噴車廂內噴幾下,大10分鐘便乾。

我想問一下以上師兄:
1)用滴露開水比例多少,噴完是否要用濕水布再抹一抹;
2)用完漂白水抹完,是否也要用濕布再抹;
3)最重要係用滴露或漂白水抹,會否損壞皮椅及錶板表面?

請指點。

引用:
原帖由 sumsumwong 於 2020-2-12 12:53 AM 發表

我想問一下以上師兄:

請指點。 ...
我比例隨意,唔好太希,我直接噴落 地氈座椅安全帶油門板剎車到,其他地方噴落毛巾到再 抹,有時去完街又會噴下鞋底才上車

回覆 引用 TOP

千奇唔好咁做。氯水漂白水漂烂内籠D布,甩膠

引用:
原帖由 落漠清涼的手袋 於 2020-2-12 03:20 PM 發表

買唔到其他消毒物品情況下,咁架車重要定家人自己性命重要,可況大部分香港人驗車前換車平均3至5年就換,加上滴露已經開水才用,冇所謂啦

引用:
原帖由 068035 於 2020-2-12 05:55 PM 發表

買唔到其他消毒物品情況下,咁架車重要定家人自己性命重要,可況大部分香港人驗車前換車平均3至5年就換,加上滴露已經開水才用,冇所謂啦
你自己专用嘅私家车,就算有毒都係件衫、鞋、头髮先染到,唔通日日滴露洗頭咩

引用:
原帖由 落漠清涼的手袋 於 2020-2-12 06:07 PM 發表

你自己专用嘅私家车,就算有毒都係件衫、鞋、头髮先染到,唔通日日滴露洗頭咩
睇得到d病毒,就唔洗鬼咁緊張啦,你點見到d病毒經咩途徑依付左係邊,你咁講,自己家都洗鬼拖地,一d衛生安全意識都冇同大陸人有咩分別

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 落漠清涼的手袋 於 2020-2-12 03:20 PM 發表

你好少幫手做清潔呢?

你買其他清潔劑咪又氯水加香精加泡泡。

引用:
原帖由 sumsumwong 於 2020-2-12 12:53 AM 發表

我想問一下以上師兄:

請指點。 ...
滴露就算開到好稀都會白濛濛,抹落玻璃會見到抹痕,漂白水一比99囉!電視成日教啦!抹完唔駛過水。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 花生之友 於 2020-2-12 09:07 PM 發表

你好少幫手做清潔呢?

你買其他清潔劑咪又氯水加香精加泡泡。
我屋企殺菌用紫外線燈照,360度無s角。車殺菌就开車嘅暖气,暖风调到热,出風大概都有80度,最猛吹,吹十分鐘。太陽下打開車門晒車十分鐘

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]