• 瀏覽: 23,922
  • 回覆: 181
  • 追帖: 2
有親屬住舊居屋.
請問怎倒水入這牆上渠口U型管?
用膠紙封口仲好?
Thanks.

附件

IMG-20200211-WA0002.jpg(83.7 KB)

2020-2-11 03:30 PM

IMG-20200211-WA0003.jpg(115.79 KB)

2020-2-11 03:30 PM

熱賣及精選
提示: 違規內容已被屏蔽
所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
買呢D
分幾次噴入去

「打得鑼多鑼吵耳 掟氣油彈既唔係低能就係白痴」
引用:
原帖由 christ201430 於 2020-2-11 03:30 PM 發表

有親屬住舊居屋.
用膠紙封口仲好?
Thanks.
出面正常應有U型隔氣,好多公私樓有咁設計,如喺浴室可用花灑頭射水入去,廚房可用水樽或煲水煲倒入去,亦可以用延長管接駁再倒入水。

引用:
原帖由 黃金馬2 於 2020-2-11 04:21 PM 發表

出面正常應有U型隔氣,好多公私樓有咁設計,如喺浴室可用花灑頭射水入去,廚房可用水樽或煲水煲倒入去,亦可以用延長管接駁再倒入水。
Thanks

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Ed0409 於 2020-2-11 04:15 PM 發表

買呢D
分幾次噴入去
Thanks

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 AkeAde 於 2020-2-11 03:35 PM 發表

?auto=webp&width=1024&height=1024&fit=bounds
見到有人用紙杯和飲管

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 christ201430 於 2020-2-11 03:30 PM 發表

有親屬住舊居屋.
用膠紙封口仲好?
Thanks.

渠口圍塊布,直接用樽倒落去!

倒D水落地掃把掃

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ft907 於 2020-2-11 04:18 PM 發表

好野
偉大發明
直情裝死系仲方便

http://h50178.www5.hp.com/support/EM921PA/solve/112920.html?jumpid=reg_R1002_TWZH
http://h50178.www5.hp.com/support/D8150A/faqs/54626.html

回覆 引用 TOP

如果用呢一種咁嘅做法伸入去渠裏面嘅飲管攞返出嚟嗰陣時最污糟最危險

引用:
原帖由 滋陰芳香的牛 於 2020-2-11 06:33 PM 發表

如果用呢一種咁嘅做法伸入去渠裏面嘅飲管攞返出嚟嗰陣時最污糟最危險
Agreed, need to be careful.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]