• 瀏覽: 4,125
  • 回覆: 48
  • 追帖: 2

2018年回港,順便上常平探我外甥!他請客,帶我們去又平又正的地方開餐!餐館並非什麼星級,似以前香港的飯店多些!但是超旺!唔係同老闆相熟,週末根本沒有可能入座,招牌菜更是欠奉!

外甥是識途老馬,而且我們成十個人,所以有些招牌菜是打孖上!

猜猜埋單找數幾多錢?

¥500 有找!

熱賣及精選
巧抵牙.......禾又想食.......

引用:
原帖由 許健輝 於 2020-2-11 05:03 PM 發表

巧抵牙.......禾又想食.......
島主好有食神,次次回港都有很多親戚朋友請吃飯! 由高級餐廳到大牌檔,街頭鋪頭仔都有朋友請! 日後會慢慢介紹!

而島主每次回港,亦有掏荷包,去各處街市買海鮮,親自在妹妹家下廚請他們吃!

每次全部起碼有十至十四人添架!不過無論人數多少,我的預額都是HK$1000的食材!🤗

引用:
原帖由 長島阿sam 於 2020-2-11 05:22 PM 發表

島主好有食神,次次回港都有很多親戚朋友請吃飯! 由高級餐廳到大牌檔,街頭鋪頭仔都有朋友請! 日後會慢慢介紹!

而島主每次回港,亦有掏荷包,去各處街市買海鮮,親自在妹妹家下廚請他們吃!

每次全部起碼有十至十四人添架!不過無論人數多少,我的預額都是HK$1000的食材!🤗 ...
Sam哥巧中意食海鮮.......

引用:
原帖由 許健輝 於 2020-2-11 05:24 PM 發表

Sam哥巧中意食海鮮.......
回到香港海鮮和燒鵝是不可或缺了吧!

常平的什麼荔枝木燒鵝(不記得是不是了)才正

引用:
原帖由 長島阿sam 於 2020-2-11 05:26 PM 發表

回到香港海鮮和燒鵝是不可或缺了吧!

常平的什麼荔枝木燒鵝(不記得是不是了)才正
Sam哥攪到禾巧肚餓牙.......

引用:
原帖由 許健輝 於 2020-2-11 05:27 PM 發表

Sam哥攪到禾巧肚餓牙.......
我還不是發了個美夢,夢見很多美食才扎醒的!🤣🤭🤗

引用:
原帖由 長島阿sam 於 2020-2-11 05:29 PM 發表

我還不是發了個美夢,夢見很多美食才扎醒的!🤣🤭🤗
甘就繼續食多的巧野......出多的post分享........

引用:
原帖由 許健輝 於 2020-2-11 05:30 PM 發表

甘就繼續食多的巧野......出多的post分享........
我手機裡起碼有三千張美食圖片

引用:
原帖由 長島阿sam 於 2020-2-11 05:35 PM 發表

甘多........

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 長島阿sam 於 2020-2-11 05:01 PM 發表

2018年回港,順便上常平探我外甥!他請客,帶我們去又平又正的地方開餐!餐館並非什麼星級,似以前香港的飯店多些!但是超旺!唔係同老闆相熟,週末根本沒有可能入座,招牌菜更是欠奉!

外甥是識途老馬,而且我們成十個人,所以有些招牌菜是打孖上!

猜猜埋單找數幾多錢?

¥500 有找! ...
好食西(•ө•)♡

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 長島阿sam 於 2020-2-11 05:35 PM 發表

保證是多姿多采,趣味性,娛樂性很高的喲!

回覆 引用 TOP

隻雞,正

引用:
原帖由 Freeman168 於 2020-2-11 05:38 PM 發表

隻雞,正
是該店招牌貨,所以叫雙份!

引用:
原帖由 長島阿sam 於 2020-2-11 05:40 PM 發表

是該店招牌貨,所以叫雙份!
好耐無去常平

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]