• 瀏覽: 806
  • 回覆: 12
請教各位師兄/師姐在České Budějovice市內是否沒有市內巴士/電車?因為不是自駕.
如果是這樣,我要訂近由布拉格下來大巴站的酒店.
謝謝!

熱賣及精選
Hi. 你幾時去? 我會4月尾去,依家唔知果邊情況如何,可否回來後分享吓?

引用:
原帖由 norikahk 於 2020-2-12 12:50 PM 發表

Hi. 你幾時去? 我會4月尾去,依家唔知果邊情況如何,可否回來後分享吓?
我3月尾由MUNICH入,依家德國仲比香港人入.但3月尾就唔知比唔比香港人入.
師兄你飛邊度入去捷克?
好的,我到時會返來報告下.

引用:
原帖由 liyanni3 於 2020-2-13 12:30 AM 發表

我3月尾由MUNICH入,依家德國仲比香港人入.但3月尾就唔知比唔比香港人入.
師兄你飛邊度入去捷克?
好的,我到時會返來報告下.
謝謝你先,我會杜拜轉機飛捷克,所以唔知到時咩情況,到現在我還未book酒店,所以想知當地最新情況再作決定,你會幾時返?

引用:
原帖由 norikahk 於 2020-2-13 12:08 PM 發表

謝謝你先,我會杜拜轉機飛捷克,所以唔知到時咩情況,到現在我還未book酒店,所以想知當地最新情況再作決定,你會幾時返?
不要擔心,你在杜拜轉機應該好過我,因為杜拜確診個案唔多,捷克又未有確診個案,師兄入境應該無問題.酒店可BOOK FREE CANCELLATION.
但火車飛要預早買.呢O的預左要蝕.
我4月尾先返香港.我4月頭或中會返黎報告下.

引用:
原帖由 liyanni3 於 2020-2-13 02:36 PM 發表

不要擔心,你在杜拜轉機應該好過我,因為杜拜確診個案唔多,捷克又未有確診個案,師兄入境應該無問題.酒店可BOOK FREE CANCELLATION.
但火車飛要預早買.呢O的預左要蝕.
我4月尾先返香港.我4月頭或中會返黎報告下. ...
嘩……你可以去咁耐,我4月尾出發,會先到捷克5~6日然後去匈牙利,我係怕唔知捷克或匈牙利d人會否歧視0亞洲人。一於等你消息,玩得開心d

引用:
原帖由 norikahk 於 2020-2-13 06:33 PM 發表

嘩……你可以去咁耐,我4月尾出發,會先到捷克5~6日然後去匈牙利,我係怕唔知捷克或匈牙利d人會否歧視0亞洲人。一於等你消息,玩得開心d ...
師兄你今次去唔去奧地利VIENNA同salzburg?
酒店已經標高晒價,要預早訂酒店,猶其是你橫跨5月1日.
捷克或匈牙利人歧視亞洲人係預左,你到時睇下酒店評語未肺炎之前酒店前台對中國人包括香港人都好差.
你都係,玩得開心D!

引用:
原帖由 liyanni3 於 2020-2-13 06:47 PM 發表

師兄你今次去唔去奧地利VIENNA同salzburg?
酒店已經標高晒價,要預早訂酒店,猶其是你橫跨5月1日.
捷克或匈牙利人歧視亞洲人係預左,你到時睇下酒店評語未肺炎之前酒店前台對中國人包括香港人都好差.
你都係,玩得開心D! ...
我只是去捷克,布拉格然後回程。我會book hostel, check 過price still fine. 好正常價,係唔知巿面情況點。捷克你會去那裡? 我會去那個瑞士國家公園,我估會join day tour 去,慳返時間

引用:
原帖由 norikahk 於 2020-2-14 04:58 PM 發表

我只是去捷克,布拉格然後回程。我會book hostel, check 過price still fine. 好正常價,係唔知巿面情況點。捷克你會去那裡? 我會去那個瑞士國家公園,我估會join day tour 去,慳返時間 ...
捷克我會去布拉格5晚同cesky krumlov小鎮2晚。會否太多晚?瑞士國家公園我未必順路呀應該唔去多,師兄你去捷克幾日?

引用:
原帖由 liyanni3 於 2020-2-15 01:12 AM 發表

捷克我會去布拉格5晚同cesky krumlov小鎮2晚。會否太多晚?瑞士國家公園我未必順路呀應該唔去多,師兄你去捷克幾日?
我第一次去, 唔識俾comment你, 我去5-6 days

引用:
原帖由 liyanni3 於 2020-2-11 07:36 PM 發表

請教各位師兄/師姐在České Budějovice市內是否沒有市內巴士/電車?因為不是自駕.
如果是這樣,我要訂近由布拉格下來大巴站的酒店.
謝謝!
訂了機票嗎?

引用:
原帖由 norikahk 於 2020-2-16 12:53 AM 發表

我第一次去, 唔識俾comment你, 我去5-6 days
師兄我都係第一次去呀!玩得開心o的呀!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 peterboy 於 2020-2-16 04:16 AM 發表

訂了機票嗎?
訂了機票,上年訂的.

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]