• 瀏覽: 3,280
  • 回覆: 57
  • 追帖: 2
請問因為依家疫情問題,要求有當地電話號碼可以比佢哋隨時打到比你!但因為本身常用WiFi 蛋!諗住依次用電話卡,請問各位師兄有乜好介紹買邊張電話卡好?又可以上網、又可以有韓國電話號碼!而不需要用香港電話號碼,因為如果用香港電話號碼的話佢地要長期開漫遊!而且不可以用Whatsapps來打電話!所以想請教一下🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

熱賣及精選
引用:
原帖由 光芒四射四射 於 2020-2-11 09:22 PM 發表

請問因為依家疫情問題,要求有當地電話號碼可以比佢哋隨時打到比你!但因為本身常用WiFi 蛋!諗住依次用電話卡,請問各位師兄有乜好介紹買邊張電話卡好?又可以上網、又可以有韓國電話號碼!而不需要用香港電話號碼,因為如果用香港電話號碼的話佢地要長期開漫遊!而且不可以用Whatsapps來打電話!所以想請教一下🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻 ...
應該無咩咭有韓國電話號碼

我都係買張聯通有漫遊語音(香港號碼), 我覺得只要佢哋搵到你就得,無分韓國/香港號碼

引用:
原帖由 eva2112 於 2020-2-11 10:01 PM 發表

應該無咩咭有韓國電話號碼

我都係買張聯通有漫遊語音(香港號碼), 我覺得只要佢哋搵到你就得,無分韓國/香港號碼
聯通?邊度買?

引用:
原帖由 光芒四射四射 於 2020-2-11 09:22 PM 發表

請問因為依家疫情問題,要求有當地電話號碼可以比佢哋隨時打到比你!但因為本身常用WiFi 蛋!諗住依次用電話卡,請問各位師兄有乜好介紹買邊張電話卡好?又可以上網、又可以有韓國電話號碼!而不需要用香港電話號碼,因為如果用香港電話號碼的話佢地要長期開漫遊!而且不可以用Whatsapps來打電話!所以想請教一下🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻 ...
試下問自己手機服務供應商, 有些會提供服務, 如透過app可以直接打/接電話

另外記得先下載當地要求的self diagnosis mobile app

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
請問在這疫情下去韓國用香港號碼有漫遊服務都可以嗎?如果夫婦同行有一個號碼公用可以嗎?

應該可以, 否則等於不接收任何旅客入境, 因為外來者應該無咩方法有韓國本地號碼.

共用號碼未必得, 因為寫到明每人一電話號碼.
如果係我, 我會買多一張咭(可語音), 唔會博
引用:
原帖由 rayhkw 於 2020-2-12 11:24 AM 發表

請問在這疫情下去韓國用香港號碼有漫遊服務都可以嗎?如果夫婦同行有一個號碼公用可以嗎?

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 Terre2501 於 2020-2-12 01:40 PM 發表

呢張,早幾個月用過都OK
https://shop.three.com.hk/home/u ... ___store=zh_hant_hk
呢張沒有韓國當地電話號碼?

引用:
原帖由 eva2112 於 2020-2-12 11:02 AM 發表

*** 該帖被屏蔽 ***
是否一插積用?到時候要否開漫遊服務?同一號碼?

聯通話係, 一插即用, 不需開漫遊服務.
引用:
原帖由 光芒四射四射 於 2020-2-12 02:25 PM 發表

是否一插積用?到時候要否開漫遊服務?同一號碼?

引用:
原帖由 eva2112 於 2020-2-12 02:46 PM 發表

聯通話係, 一插即用, 不需開漫遊服務.

是否有新的電話號碼?可以受sms?

新(香港)電話號碼, 應該收到sms.
其實我都未用過, 今次第一次將會第一次用.
引用:
原帖由 光芒四射四射 於 2020-2-12 02:47 PM 發表

是否有新的電話號碼?可以受sms?

引用:
原帖由 rayhkw 於 2020-2-12 02:04 PM 發表

呢張沒有韓國當地電話號碼?
沒有韓國當地電話號碼...
data only

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eva2112 於 2020-2-12 03:18 PM 發表

新(香港)電話號碼, 應該收到sms.
其實我都未用過, 今次第一次將會第一次用.

請問師姐你幾時去?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]