• 瀏覽: 4,267
  • 回覆: 33
  • 追帖: 1
呢排失業咗半個月,成日見到機場招聘保安,而且我有個舊同事都做咗機場保安一段時間,佢講到好似好好做咁,但係我個舊同事成日好喜歡吹牛,唔知信唔信佢好,所以我想問下有冇人有做過機場嘅保安,工作情況係點?

熱賣及精選
睇你做咩位,可以好做,亦可以日曬雨淋

同埋小心佢地成日搵D位話你做錯嘢即炒

回覆 引用 TOP

唔知點解覺得比東涌人做,5點幾早班返到去...

回覆 引用 TOP

我覺得唔管做邊一行,只要你想做好,冇做唔好嘅,人首先要有自信,然後自強,擁有呢兩點,冇乜做唔好嘅

善良,诚信乃做人之本!

回覆 引用 TOP

如果讀過書兩文三語ok, 多數派落客運大廈做旅客檢查,人工唔差,但多數同事屬低端人口,另外如果住唔近機場,預12個鐘頭返工。

引用:
原帖由 炭屎郎 於 2020-2-13 07:57 AM 發表

如果讀過書兩文三語ok, 多數派落客運大廈做旅客檢查,人工唔差,但多數同事屬低端人口,另外如果住唔近機場,預12個鐘頭返工。
先多謝你回覆,想問下通常一更幾多個鐘多唔多通宵更

機場保安好做,企座行就得不過好吵,夜更仲死。習慣就好。我以前做過幾個月貨倉熟悉機場環境。有機會分配到門口收取通行證檢測貨倉工作人員攜帶物品。保安應該係輪班輪休制,幾個崗位共同分配無固定位置。如果係客機禁區個邊會輕鬆d

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DX2437@AL1 於 2020-2-13 12:29 PM 發表

先多謝你回覆,想問下通常一更幾多個鐘多唔多通宵更
每更9小時,因應不同部門輪通宵班次數也不同。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DX2437@AL1 於 2020-2-12 02:08 PM 發表

呢排失業咗半個月,成日見到機場招聘保安,而且我有個舊同事都做咗機場保安一段時間,佢講到好似好好做咁,但係我個舊同事成日好喜歡吹牛,唔知信唔信佢好,所以我想問下有冇人有做過機場嘅保安,工作情況係點? ...
你讀了保安課程取埋咭了?你住東涌?若不是住東涌就唔須要入咁遠做.出面好多保安工.不過12碼多.

引用:
原帖由 DX2437@AL1 於 2020-2-12 02:08 PM 發表

呢排失業咗半個月,成日見到機場招聘保安,而且我有個舊同事都做咗機場保安一段時間,佢講到好似好好做咁,但係我個舊同事成日好喜歡吹牛,唔知信唔信佢好,所以我想問下有冇人有做過機場嘅保安,工作情況係點? ...
要食飯有人請乜都好做

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大宝 於 2020-2-13 06:00 PM 發表

你讀了保安課程取埋咭了?你住東涌?若不是住東涌就唔須要入咁遠做.出面好多保安工.不過12碼多.
不過機埸保安係半紀律部隊。

回覆 引用 TOP

一年365日都登報紙就知有幾好做

保安工作要輪更,好多獨立post, 身高大會有更好工作崗位,有筆試要考試

廿一世紀的世界的人有殘酷的、有悲喜的、有追求理想的

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DX2437@AL1 於 2020-2-12 14:08 發表

執到好位 就好做 新豬唔洗諗會執到好位

我是鳳凰我是豬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 06VV 於 2020-2-14 05:29 PM 發表

一年365日都登報紙就知有幾好做
我諗其中一個原因係工作地點,

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]