• 瀏覽: 16,068
  • 回覆: 131
  • 追帖: 5
自從返咗香港之後
已經十幾年冇去過麗都

今次返到大溫(已經一星期有多)
突然好想食菠蘿包
馬上就諗起麗都
噚日去過一次(但原來例休冇開)
於是今日揸車再去
誓要食到菠蘿包為止

麗都馳名菠蘿包 , $2.8加紙一個
再加5%飲食稅 及 10 -15%服務費
加埋晒 , 呢個菠蘿包要$30港紙左右 , 真係幾貴吓!
不過離鄉別井 , 突然想食 , 明知係貴都照去 , 一求過吓口癮!

而且講真 , 呢度嘅菠蘿包又真係做得唔錯 , 拍得住香港嗰幾間出名賣菠蘿包嘅店舖

食港式菠蘿包 , 又點少得杯港式咖啡呢

十幾年冇嚟 , 今次久別重逢 , 環境格局完全冇變 , 真係十年如一日!
(包括呢度啲侍應態度 , 一如既往 , 好很寸!)

多謝收看.

你的樣子如何 !!
你的日子必如何 !!!
熱賣及精選
引用:
原帖由 Baby127 於 2020-2-13 01:45 PM 發表

自從返咗香港之後
已經十幾年冇去過麗都

突然好想食菠蘿包
馬上就諗起麗都
於是今日揸車再去
誓要食到菠蘿包為止

不過離鄉別井 , 突然想食 , 明知係貴都照去 , 一求過吓口癮!

多謝收 ...
去到異地,食返香港野,一定會貴啦,不過想食就食,又有咩所謂呀

引用:
原帖由 Baby127 於 2020-2-13 01:45 PM 發表

自從返咗香港之後
已經十幾年冇去過麗都

突然好想食菠蘿包
馬上就諗起麗都
於是今日揸車再去
誓要食到菠蘿包為止

10836 ...
今日有開門了!
但約30港銀一個,真係幾貴。

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。
一個包,一份情!

引用:
原帖由 Baby127 於 13/2/2020 13:45 發表

自從返咗香港之後
已經十幾年冇去過麗都

突然好想食菠蘿包
馬上就諗起麗都
於是今日揸車再去
誓要食到菠蘿包為止

10836 ...
有無菠蘿油食架🤔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 www9030 於 2020-2-13 01:47 PM 發表

去到異地,食返香港野,一定會貴啦,不過想食就食,又有咩所謂呀
打手! 你好!

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。

回覆 引用 TOP

大阪賣第二好食菠蘿包,夾雪糕,都貴唔止一倍啦!(而家好似無埋添!)
間中食下,又唔係日日食,貴D又算什麼!

估唔到要甘貴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Hung196108 於 2020-2-13 02:06 PM 發表

大阪賣第二好食菠蘿包,夾雪糕,都貴唔止一倍啦!(而家好似無埋添!)
間中食下,又唔係日日食,貴D又算什麼!
師兄呢句可圈可點(而家好似無埋添!)

最man嘅男人係要識齊所有家居維修,
最型嘅男人就係喺廚房煮緊飯嘅時候.
以上說話係我老婆對我講嘅
引用:

自從返咗香港之後
已經十幾年冇去過麗都

突然好想食菠蘿包
馬上就諗起麗都
於是今日揸車再去
誓要食到菠蘿包為止

10836 ...
食得開心  亦是ー種福份

回覆 引用 TOP

正喎,不過好貴

回覆 引用 TOP

有一批有經驗師傅 ,移民咗過去!

引用:
原帖由 law31 於 2020-2-13 02:23 PM 發表

師兄呢句可圈可點(而家好似無埋添!)
因為係在一部好似雪糕車造同售賣,上年見泊開個位置好似準備起樓,D檔口都收左。
懷疑係泊去其他位置開檔?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 www9030 於 2020-2-13 01:47 PM 發表

久不久食吓都覺得貴.

回覆 引用 TOP

Aberdeen 附近  我係溫哥華住果陣最正就係食完明家燒味飯去麗都食菠蘿包

主題標籤 #咖啡
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]