• 瀏覽: 4,942
  • 回覆: 18
原來巳經69歲 ... ...

https://www.youtube.com/watch?v=Qi79riNsQRU

六十九歲的太保(原名張嘉年)最近憑電影《叔‧叔》奪得香港電影評論學會大獎「最佳男演員」!從影五十年,他拍過逾三百部作品,大多飾演歹角,首次突破自己飾演同志阿柏,便獲得好成績,太保坦言希望將幸運帶到金像獎。他喜歡演戲,沒想過退休,已把演員崗位視作公務員般,每天上班才覺開心,「希望香港電影會繼續找我啦!進入香討影片區

熱賣及精選
恭喜太保喜获影帝哦

回覆 引用 TOP

太保今年應該可以拿不少影帝了

回覆 引用 TOP

80年代啲配角真係人才濟濟!打嘅有周比利、狄威、羅芙洛、大島尤加里…搞笑有馮淬帆、阿叻、曾志偉、岑建勳…奸嘅有龍方、大傻、黃子陽、何家駒…亦正亦邪嘅黃光亮、志雄哥、小黑、李兆基…淫賤嘅曹查理、翁世傑…俱往矣…

原來佢仲有做呢行,唔知火星果d 仲有冇做

回覆 引用 TOP

乜水?

引用:
原帖由 銀針粉 於 2020-2-15 03:09 PM 發表

乜水?
00後?
有看80年代成龍,林正英出名既電影都會成日見到佢,佢專門做丑角出名。
再無印象?
星爺套新精武門做日本人走狗翻譯那人你知道掛?
唔知?開YouTube煲多次啦!

恭喜恭喜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 得閒看看 於 2020-2-14 09:44 PM 發表

80年代啲配角真係人才濟濟!打嘅有周比利、狄威、羅芙洛、大島尤加里…搞笑有馮淬帆、阿叻、曾志偉、岑建勳…奸嘅有龍方、大傻、黃子陽、何家駒…亦正亦邪嘅黃光亮、志雄哥、小黑、李兆基…淫賤嘅曹查理、翁世傑…俱往矣… ...
樓南光 ....

引用:
原帖由 palmaxpc 於 2020-2-18 09:49 AM 發表

00後?
有看80年代成龍,林正英出名既電影都會成日見到佢,佢專門做丑角出名。
再無印象?
星爺套新精武門做日本人走狗翻譯那人你知道掛?
唔知?開YouTube煲多次啦! ...
我中意龍之忍者入面做書童,角色好攪笑

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DJ/EX 於 2020-2-18 10:35 AM 發表

樓南光 ....
仲有午馬、元奎、程東、徐錦江……真係數唔晒。不過絕大多數多係動作、搞笑、鬼片。正經愛情、悲情片就諗唔到有邊啲熟悉嘅2、3線配角。

回覆 引用 TOP

恭喜!

回覆 引用 TOP

綠葉終開花了!恭喜!恭喜!

回覆 引用 TOP

太保叔叔好啵

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DJ/EX 於 2020-2-13 09:52 PM 發表

原來巳經69歲 ... ...

https://www.youtube.com/watch?v=Qi79riNsQRU

六十九歲的太保(原名張嘉年)最近憑電影《叔‧叔》奪得香港電影評論學會大獎「最佳男演員」!從影五十年,他拍過逾三百部作品,大多飾演歹角,首次突破自己飾演同志阿柏,便獲得好成績,太保坦言希望將幸運帶到金像獎。他喜歡演戲,沒想過退休,已把演員崗位視作公務員般,每 ...
恭喜太保,不過真係估唔到佢已經咁老。

回覆 引用 TOP

主題標籤 #太保
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]