• 瀏覽: 507
  • 回覆: 10
  • 追帖: 2
我病房剛剛又走一件,我剛剛讀左登記護士去某間公立醫院做護士,今次肺炎令到醫院流失率都好高,病房助理,護士同醫生都有人唔做,所以大家有興趣,可以考慮去醫院做

熱賣及精選
引用:
原帖由 香港加加速樓主 於 2020-2-14 02:04 PM 發表

我病房剛剛又走一件,我剛剛讀左登記護士去某間公立醫院做護士,今次肺炎令到醫院流失率都好高,病房助理,護士同醫生都有人唔做,所以大家有興趣,可以考慮去醫院做 ...
工作穩定,唔驚比人解顧

回覆 引用 TOP

但我都驚, 入去醫院已覺得危險

引用:
原帖由 jjw526 於 2020-2-14 03:45 PM 發表

但我都驚, 入去醫院已覺得危險
咁如果你失業,係無選擇情況下,醫院工真係唔錯,基本上一定請

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港加加速樓主 於 2020-2-14 02:04 PM 發表

我病房剛剛又走一件,我剛剛讀左登記護士去某間公立醫院做護士,今次肺炎令到醫院流失率都好高,病房助理,護士同醫生都有人唔做,所以大家有興趣,可以考慮去醫院做 ...
唔係個個都有資格做, 如果唔係, 香港醫護點會咁高人工.

引用:
原帖由 woody666 於 2020-2-14 07:18 PM 發表

唔係個個都有資格做, 如果唔係, 香港醫護點會咁高人工.
病房助理讀二個月課程就得,工資雖然唔係太高,不過都算穩定

回覆 引用 TOP

太高危,怕有錢但無命享,我諗真係冇飯開先會考慮

回覆 引用 TOP

有本事既可以去做 讀幾年書 考返個hd就得

引用:
原帖由 愛吃三文魚的貓 於 2020-2-15 05:26 PM 發表

如只係為份人工我不如投資下好過搵命搏,大家都知埋没良心人性的膠層先會有最好的防護裝備,前線乜都冇,不了🙈🙈

回覆 引用 TOP

最好的防護裝備早已分給手足...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 愛吃三文魚的貓 於 2020-2-15 05:26 PM 發表

工資都ok,登記護士起薪二萬幾,註冊護士就三萬幾,到護士長有六萬幾,都算穩定,唔驚解顧

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]