• 瀏覽: 3,238
  • 回覆: 39
  • 追帖: 3

想換左個水龍頭 應該點拆同裝返個水龍頭

熱賣及精選
似乎要揾師傅搞。

回覆 引用 TOP

搵師傅搞啦當然

回覆 引用 TOP

識拆嘅用把普通鉗就得,

否則要呢D傢牲。。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2020-2-14 04:31 PM 發表

識拆嘅用把普通鉗就得,

否則要呢D傢牲。。
文兄五金鋪定潔具鋪買? 幾錢左右

引用:
原帖由 beckham17 於 2020-2-14 04:34 PM 發表

文兄五金鋪定潔具鋪買? 幾錢左右
五金舖有,幾10蚊

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事
拆咗未必啱位裝個新,除非換個一模一樣水龍頭。

引用:
原帖由 windows3.1 於 2020-2-14 06:38 PM 發表

拆咗未必啱位裝個新,除非換個一模一樣水龍頭。
咁師兄建議點搞

引用:
原帖由 beckham17 於 2020-2-14 08:25 PM 發表

咁師兄建議點搞
我呢D新手攪唔到,都係比錢人整,cut短條銅喉加條軟喉加多個開関,下次自己整就容易D。

附件

20200214_220109.jpg(85.44 KB)

2020-2-14 10:10 PM

我個水龍頭刀係咁 禾只買個同款 換左個公頭即刻搞掂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 windows3.1 於 2020-2-14 10:10 PM 發表

我呢D新手攪唔到,都係比錢人整,cut短條銅喉加條軟喉加多個開関,下次自己整就容易D。
其實用硬銅喉有咩唔好?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Raymondkyy 於 2020-2-14 04:35 PM 發表

五金舖有,幾10蚊
文兄好似9樓咁,我上網見好多人都會將硬喉改做軟喉,,,
其實用硬銅喉有咩唔好?點解改左好d既

引用:
原帖由 beckham17 於 2020-2-14 03:13 PM 發表

10840072 10840073
先關水制後鬆銅喉碼再鬆水喉銅迫母,再鬆龍頭本身六角形迫母後可將龍頭向上取出,更換新龍頭後按步驟還原

引用:
原帖由 beckham17 於 2020-2-14 11:02 PM 發表

文兄好似9樓咁,我上網見好多人都會將硬喉改做軟喉,,,
其實用硬銅喉有咩唔好?點解改左好d既
軟喉靈活D,尤其是换龍頭時較多款式可以選擇。

引用:
原帖由 beckham17 於 2020-2-14 03:13 PM 發表

樓主你個洗手盆都好經典feel,有無50年?

我就建議你全套:盆+龍頭,換鬼佢。

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。
提示:支持鍵盤翻頁左 右