• 瀏覽: 2,254
  • 回覆: 53
其實我好大鄉里,炒貴刁呢樣嘢,成廿幾歳人去到馬來西亞,有親戚外賣番嚟,話有貴刁食,我都唔知係乜,後來才發現係似炒河粉嘅嘢,仲以為係乜嘢奇異食物添。
又唔太敢外出食飯,有時諗下又有啲怕,但又怕唔嚟,自炒個貴刁當一餐,又可慳番啲...

附件

20200214_150200.jpg(278.34 KB)

2020-2-14 03:37 PM

20200214_150313(1).jpg(269.92 KB)

2020-2-14 03:37 PM

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」
熱賣及精選
辣辣地,幾好味。

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。
引用:
原帖由 siutatbo 於 2020-2-14 04:09 PM 發表

辣辣地,幾好味。
自己可以唔使咁辣,仲有唔咁油。

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」

回覆 引用 TOP

東方兄,上星期試過一隻台灣製乾麵,麵質幾好又唔會好淋及爛patpat, 我乾撈啲沙爹醬 (李錦記), 幾好食喎!

佳X, $13.70 一包

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。

引用:
原帖由 siutatbo 於 2020-2-14 04:16 PM 發表

東方兄,上星期試過一隻台灣製乾麵,麵質幾好又唔會好淋及爛patpat, 我乾撈啲沙爹醬 (李錦記), 幾好食喎!

10840261 10840262
siu兄,多謝介紹,見過很多次,唔敢買,等我買包試下先。

引用:
原帖由 東方紅 於 2020-2-14 04:19 PM 發表 

siu兄,多謝介紹,見過很多次,唔敢買,等我買包試下先。
唔啱口味,唔好打面喎!

但經東方兄煮一煮,相對又同我求其撈醬,即時相形見絀。

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。
引用:
原帖由 siutatbo 於 2020-2-14 04:22 PM 發表

唔啱口味,唔好打面喎!

但經東方兄煮一煮,相對又同我求其撈醬,即時相形見絀。
撈醬都好食架,不過,我比較少食撈面。

好惹味

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 siutatbo 於 2020-2-14 04:16 PM 發表

蕃茄兄呢隻好正,撈蠔油起正

引用:
原帖由 東方紅 於 2020-2-14 04:27 PM 發表

撈醬都好食架,不過,我比較少食撈面。
包裝教芝麻醬、沙爹醬,我選咗後者

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 farm1615 於 2020-2-14 04:31 PM 發表

蕃茄兄呢隻好正,撈蠔油起正
我跟佢建議,買咗醬李錦沙茶醬 (因為唔辣), 如果買大陸牌子,平一半,但有辣椒,怕阿妹唔食

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。
東方兄 雪櫃仲有幾多存貨

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 siutatbo 於 2020-2-14 04:37 PM 發表

我跟佢建議,買咗醬李錦沙茶醬 (因為唔辣), 如果買大陸牌子,平一半,但有辣椒,怕阿妹唔食
我要食辣

引用:
原帖由 farm1615 於 2020-2-14 04:41 PM 發表

我要食辣
咁隻大陸牌子啱你多啲

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。

引用:
原帖由 東方紅 於 2020-2-14 03:37 PM 發表

其實我好大鄉里,炒貴刁呢樣嘢,成廿幾歳人去到馬來西亞,有親戚外賣番嚟,話有貴刁食,我都唔知係乜,後來才發現係似炒河粉嘅嘢,仲以為係乜嘢奇異食物添。
又唔太敢外出食飯,有時諗下又有啲怕,但又怕唔嚟,自炒個貴刁當一餐,又可慳番啲... ...
係星洲炒貴刁,咖喱味正呀

目標人物

回覆 引用 TOP

主題標籤 #河粉
提示:支持鍵盤翻頁左 右