• 瀏覽: 1,594
  • 回覆: 38
本主題由 辟易 於 2020-2-22 08:09 PM 移動
頂,得果60幾萬,annual growth 得果廿五巴仙,真係太唔見得人了。

熱賣及精選
引用:
原帖由 PacificIslander 於 2020-2-17 08:58 PM 發表

頂,得果60幾萬,annual growth 得果廿五巴仙,真係太唔見得人了。
管理費好Q 貴, 我只選指數基金。

引用:
原帖由 smartboy123 於 2020-2-18 10:16 PM 發表

管理費好Q 貴, 我只選指數基金。
高見。收費貴基金未必賺得多,其實係明星效應。Index fund 係進取之中又保守。買咗五年唔理佢都可以。因為長遠計,股市指數都係會升。

一間行有隻基金好表現,其他基金都持有佢,佢又持有其他基金,美國佬d財技真係玩死。

回覆 引用 TOP

今次疫症,, home office 三四個星期,在家炒股  返去又要 搵A4 盒pack嘢肋

引用:
原帖由 form5 於 2020-2-18 11:20 PM 發表

今次疫症,, home office 三四個星期,在家炒股  返去又要 搵A4 盒pack嘢肋
有得返去用紙盒執野? 你就想喇。

執好快遞畀你,費事傳染呀。   

引用:
原帖由 PacificIslander 於 2020-2-18 11:30 PM 發表

有得返去用紙盒執野? 你就想喇。

執好快遞畀你,費事傳染呀。   
點解要home office 啊, 明知今年最少有三四round  

引用:
原帖由 form5 於 2020-2-18 11:38 PM 發表

點解要home office 啊, 明知今年最少有三四round  
layoff rounds ?  唔明

引用:
原帖由 PacificIslander 於 2020-2-17 08:58 PM 發表

明知廢唔見得人又自己post出黎
你都幾contradictory

引用:
原帖由 csmwlee 於 2020-2-20 03:37 PM 發表

有些道理.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 PacificIslander 於 2020-2-19 06:42 PM 發表

layoff rounds ?  唔明
分分鐘年頭裁到年尾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 csmwlee 於 2020-2-20 03:37 PM 發表

你都幾灰鞋   上香討自嘲都唔得?

唔通下下上來大蛇屙尿咩!

引用:
原帖由 PacificIslander 於 2020-2-20 11:36 PM 發表

你都幾灰鞋   上香討自嘲都唔得?

唔通下下上來大蛇屙尿咩!
你屙得出又唔區

引用:
原帖由 csmwlee 於 2020-2-20 11:44 PM 發表

你屙得出又唔區
廿幾巴仙 growth 好犀利架喎?

60 幾萬退休金,打工仔都唔算多 ?

噉你又有幾多 show 出來哩?

引用:
原帖由 PacificIslander 於 2020-2-21 12:25 AM 發表

廿幾巴仙 growth 好犀利架喎?

60 幾萬退休金,打工仔都唔算多 ?

噉你又有幾多 show 出來哩?
60萬美金? 港紙就 60幾萬多定少好睇你年紀
以增長率係勁
三十歲樓下算多 四十歲算中下
五十歲算少

回覆 引用 TOP

我好多年冇打理過我啲investment,老虎代我全盤搞掂

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]