• 瀏覽: 26,242
  • 回覆: 240
  • 追帖: 3
本主題由 fk7000 於 2020-2-22 12:42 PM 移動

話說我個fd同一個拍左拖7年既女仔見家長,咁因為武漢肺炎既關係,直接踩上女方屋企度食飯,女方住私樓,有個好八婆既家姐(單身)

之後食飯果陣比人問我住邊,做緊咩,搵幾錢,雖然都有心理準備,但同佢地話我住緊公屋,做緊份ok既工,有兩皮收入。跟住成個飯局係咁比說話我聽,去到中期已經問我朋友有冇諗住買樓,不過睇你個樣都買唔起,又話自己個女嬌生慣養,你養唔養得起,又話咁雞碎既人工連自己都照顧唔到啦,點照顧佢個女,生仔女睇你個款都冇打算,即係諗住混混鱷鱷咁過一世。最後直情喺我朋友面前同個女講跟住佢冇前途,諗清楚先好,你有更好既選擇

Hi佢地老母呀,憎人富貴厭人窮

不過出身低微既人,聽完真係好hurt,我個
Fd好似比人打沉左咁………

出身公屋既人真係好慘,最衰d父母,窮就唔好生啦

如果結左婚既巴絲,你地打算住公屋既話,千祈唔好生bb

熱賣及精選
叫佢家長同家姊多d上香討地產版,呢度金句係得公屋,得天下呀!

唔知你作定點,但十幾年前個ex頭家就係甘,直頭連我買上去既海味彈番比我,叫我慳d比番自己屋企,現實後唔開心一日就即刻諗計儲錢,以家同好老婆住緊三百尺廳7百尺三房套,有車位揸馬仔,過多三年供完,有日揸車落車撞到佢地一家,我一笑置之

莫欺少年窮,最怕你無志氣者

加油努力啦

回覆 引用 TOP

努力D啦,內地人都有能力在港買樓了,你身為香港人買唔起樓實在太丟人了。

引用:
原帖由 projectdicky 於 2020-2-21 10:39 PM 發表

唔知你作定點,但十幾年前個ex頭家就係甘,直頭連我買上去既海咪彈番比我,叫我慳d比番自己屋企,現實後唔開心一日就即刻諗計儲錢,以家同好老婆住緊三百尺廳7百尺三房套,有車位揸馬仔,過多三年供完,有日揸車落車撞到佢地一家,我一笑置之

莫欺少年窮,最怕你無志氣者 ...
爭番d氣

回覆 引用 TOP

住安泰邨掂哂

回覆 引用 TOP

你個fd 定你自己  有d係你有d係你朋友     個女驕生慣養咪搵第二個   價值觀唔同都無可能一齊  唔關有無錢事  好多窮人洗錢豪過有錢人

佢老豆大六有樓,點計

回覆 引用 TOP

成世依靠政府。有九用。

引用:
原帖由 projectdicky 於 2020-2-21 10:39 PM 發表

唔知你作定點,但十幾年前個ex頭家就係甘,直頭連我買上去既海咪彈番比我,叫我慳d比番自己屋企,現實後唔開心一日就即刻諗計儲錢,以家同好老婆住緊三百尺廳7百尺三房套,有車位揸馬仔,過多三年供完,有日揸車落車撞到佢地一家,我一笑置之

莫欺少年窮,最怕你無志氣者 ...

回覆 引用 TOP

年青時個EX個家人住公屋, 都睇我唔起住唐樓...

別人笑我太瘋癲

回覆 引用 TOP

最重要個女仔點諗先

又唔係同佢老母做人世,最多以後老死不相往來好了

如果個伴侶對你唔好,住半山又點喎,香港離婚率超過40%的

回覆 引用 TOP

我住公屋,所以我每晚叫雞算

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]