• 瀏覽: 26,245
  • 回覆: 240
  • 追帖: 3
本主題由 fk7000 於 2020-2-22 12:42 PM 移動
引用:
原帖由 星星同學會 於 2020-2-21 09:58 PM 發表

話說我個fd同一個拍左拖7年既女仔見家長,咁因為武漢肺炎既關係,直接踩上女方屋企度食飯,女方住私樓,有個好八婆既家姐(單身)

之後食飯果陣比人問我住邊,做緊咩,搵幾錢,雖然都有心理準備,但同佢地話我住緊公屋,做緊份ok既工,有兩皮收入。跟住成個飯局係咁比說話我聽,去到中期已經問我朋友有冇諗住買樓,不過睇你個樣都買唔起,又話自己個女嬌生慣養,你養唔養得起,又話咁雞碎既人工連自己都照顧唔到啦 ...
前因後果,各自修行

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 projectdicky 於 2020-2-21 10:39 PM 發表

唔知你作定點,但十幾年前個ex頭家就係甘,直頭連我買上去既海味彈番比我,叫我慳d比番自己屋企,現實後唔開心一日就即刻諗計儲錢,以家同好老婆住緊三百尺廳7百尺三房套,有車位揸馬仔,過多三年供完,有日揸車落車撞到佢地一家,我一笑置之

莫欺少年窮,最怕你無志氣者 ...
講得啱,莫欺少年窮,最緊要有志氣!唔係話大男人主義,男人嘅野,一個機會捉得到就可以彈起!

我都係幾年前仲同屋企人一齊俾,前年就自己一家三口買咗屋搬出來,雖然每個月供樓真係好大壓力,好辛苦。但係真係要有壓力先會更有動力去努力,去想辦法搵多d錢。

所以真係無錯,莫欺少年窮啊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 星星同學會 於 2020-2-21 09:58 PM 發表

話說我個fd同一個拍左拖7年既女仔見家長,咁因為武漢肺炎既關係,直接踩上女方屋企度食飯,女方住私樓,有個好八婆既家姐(單身)

之後食飯果陣比人問我住邊,做緊咩,搵幾錢,雖然都有心理準備,但同佢地話我住緊公屋,做緊份ok既工,有兩皮收入。跟住成個飯局係咁比說話我聽,去到中期已經問我朋友有冇諗住買樓,不過睇你個樣都買唔起,又話自己個女嬌生慣養,你養唔養得起,又話咁雞碎既人工連自己都照顧唔到啦 ...
on99 全港超過五成人住公居屋,有咩好歧視

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 00008888 於 2020-2-21 11:40 PM 發表

我住公屋,所以我每晚叫雞算

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 磨爛蓆2017 於 2020-2-21 11:50 PM 發表

其實好撚多富豪都係細時好窮架!你估個個都富二代含撚住金鎖匙出世咩!樓主又係度搞分化,柒上腦
使L理D西人咩,揾老婆一定要揾個同步既就可以,窮一齊捱,想有錢一齊打拼,咁就沒問題

回覆 引用 TOP

引用:

你個friend 要人地屋企個粒掌上明珠,小小説話都受唔住。

時代垃圾 清潔香港 人人有責.
暴徒歪理 齊聲說不 以免學壞   
文宣工作 背後動機 不用忽視
支持香港 支持執法 謝謝警察

回覆 引用 TOP

簡單事情
1.如果條女唔介意兼愛你
就以後斷絕同佢家人來往
過自己生活
2.如果條女都拜金
直接分手吧

不是錢不錢的問題
一個唔願意同你同甘共苦既人
不要也吧

回覆 引用 TOP

良禽擇木而棲,條女只要一有機會選擇,好快會飛走

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港地盤佬 於 2020-2-22 12:35 AM 發表

同佢講我扑左你個女7年,呢個時候走佬係佢蝕
last  Q咪中出即飛,等佢有咗返轉頭求你娶佢個女😂😂😂

回覆 引用 TOP

香港女多男少梗係作啦。靚仔啲個大把女仔捉住唔放啊。即刻拉埋去結婚添啊。😍😍😍

回覆 引用 TOP

佢屋企都話佢有好多選擇緊囉。選緊幾個男仔一齊七年呢。😭😭

回覆 引用 TOP

引用:

如果我喺女仔家長,我會問嗰男仔住咗公屋幾耐,有無儲夠首期,點解住L做廿幾年公屋都儲唔到首期喺咪要住一世?

回覆 引用 TOP

冇錢可以過去問何生攞!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]