• 瀏覽: 2,429
  • 回覆: 15
  • 追帖: 1
熱賣及精選
自由行,應該可以去睇景點,冇人同你迫。至於番唔番到香港另計。

回覆 引用 TOP

先唔講依家武漢封城
就算係未出事前,都唔建議去黃鶴樓,又貴又唔抵
要睇長江過對面晴川閣好過啦,免費,行完搭街渡過長江都係兩三羊左右

原帖由 RMAK69 於 2014-9-20 02:17 PM 發表
我會建議早一晚搭A11/E11去到機場然後係機場過夜機場有洗手間便利店

因為N11車費太貴
引用:
原帖由 tce 於 2020-2-25 02:07 AM 發表

先唔講依家武漢封城
要睇長江過對面晴川閣好過啦,免費,行完搭街渡過長江都係兩三羊左右
2014年試過,唔上黃鶴樓,即接在佢旁邊即行橫過長江對岸果個河濱公園。

[一] 嚴禁宣傳,連結其他論壇/討論區或商業網頁

所有相同性質之綜合論壇或討論區均嚴禁宣傳。
不論在頭像,簽名檔,文章或短消息中,用任何形式的傳播來指示其他途徑;以顯示途徑指示/暗示會員可獲得其他途徑接觸別的論壇;蓄意張貼被過濾網頁,或未經網主同意的廣告或牟利網頁都屬犯規。

犯上述之版規者可被即時禁訪而不作任何通知。
本論壇管理員有權拒絕或制止任何網站連結,如被警告後再犯,等同廣告/宣傳論壇處理。

回覆 引用 TOP

現在的黃鶴樓, 是1985年落成, 內有電梯, 根本不是古蹟

人可以失敗好多次,但一定要臝最後一次.
提示: 違規內容已被屏蔽
上黃鶴樓
保證你會覺得好失望

回覆 引用 TOP

先唔講宜家封左城

舊年跟團去過, 如果跟團, 落車後要行一大段路先到. 同埋認同樓上師兄所言, 唔太建議去.

'Never argue with an idiot .  They'll drag you down to their level and beat you with experience'
2017貴州行
引用:
原帖由 streethunter380 於 2020-2-25 11:28 AM 發表

現在的黃鶴樓, 是1985年落成, 內有電梯, 根本不是古蹟
黃鶴樓景區裡面有歷朝歷代不同黃鶴樓模型,,黃鶴樓歷史上有不少詩人墨客留下作品,,
歷史上黃鶴樓飽受戰亂,,或火災摧毀,,無理由純木製建築可頂幾百年,,北京八達嶺長城景點都是現代用鋼根水泥重修,,
今天黃鶴樓是七十年代興建長江大橋,,黃鶴樓喬遷所建

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 華記正能量 於 24/2/2020 09:56 PM 發表

偷楊官華幅相扮自己,你條撚樣仲無恥過uncletimber

小心買大球
去如黃鶴,一去不回頭,包你後悔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tce 於 2020-2-25 02:07 AM 發表

先唔講依家武漢封城
我上年清明去, 迫過乜咁, 不過未去過又唔可能唔去
http://travelbyod.blogspot.com/2019/04/wuhan.html

回覆 引用 TOP

主題標籤 #武漢
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]