• 瀏覽: 32,689
  • 回覆: 486
  • 追帖: 4
本主題由 miss5 於 2020-2-27 10:43 PM 移動
澳門派一萬只需要70億左右, 香港派一萬要 700億, 香港一下派左澳門10年現金分享總和唔止(因為澳門唔係年年派一萬,有時六千,有時八千),
一個決定花費700億港幣,  香港經濟世界第一

熱賣及精選
買慢城

為左挽回正苦民望,咁做合情合理
如果可以令暴徒唔搞事,咁係好事,只可惜可能只係願景

- 抽抽派派,轉身要快
- 以為大戶咁易睇,大戶當你係傻仔
- 等真係有轉勢跡象先好嘗試博轉勢
- 錢係手中最具威力一票。身體力行,支持紅藍經濟圈,盡可能杯葛、抵制黃黑店。
一萬買灑牛熊啦

錢係有困難時用

引用:
原帖由 dhj 於 2020-2-26 12:58 PM 發表

派一萬的確對會減少暴徒搞事機會率,因為暴徒會因為有一萬而去一轉日本,台灣,泰國,買波,賭錢,北上叫雞,令暴徒分散後短時間難以再集合行動, 對整個香港短暫既情況會係好事, 林鄭呢個政治手段終於威返次

而家乜都贵,一萬好少,有種你唔好收,你收左行衰運衰一世

引用:
原帖由 港幣四十萬 於 2020-2-26 01:01 PM 發表

派一萬的確對會減少暴徒搞事機會率,因為暴徒會因為有一萬而去一轉日本,台灣,泰國,買波,賭錢,北上叫雞,令暴徒分散後短時間難以再集合行動, 對整個香港短暫既情況會係好事, 林鄭呢個政治手段終於威返次 ...
治標就一定,治本就可能唔得 !

- 抽抽派派,轉身要快
- 以為大戶咁易睇,大戶當你係傻仔
- 等真係有轉勢跡象先好嘗試博轉勢
- 錢係手中最具威力一票。身體力行,支持紅藍經濟圈,盡可能杯葛、抵制黃黑店。
引用:
原帖由 dhj 於 2020-2-26 01:08 PM 發表

治標就一定,治本就可能唔得 !
只有繼續賣地增加收入好似晚清割地求和一樣繼續捐地產商褲浪底

隨緣濟眾,其類至繁,約言其綱,大約有十:
第一;與人為善.第二:愛敬存心.第三:成人之美.第四:勸人為善.第五:救人危急.第六:興建大利.第七:捨財作福;第八:護持正法.第九:敬重尊長.第十:愛惜物命.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dhj 於 2020-2-26 12:58 PM 發表

諗太多 連登班暴徒已經諗緊果一萬蚊點樣用黎買武器對付警察

政府話大把錢唔驚派

鄉土股神
萬元買領展等租賃股

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 港幣四十萬 於 2020-2-26 12:57 發表

澳門派一萬只需要70億左右, 香港派一萬要 700億, 香港一下派左澳門10年現金分享總和唔止(因為澳門唔係年年派一萬,有時六千,有時八千),  
一個決定花費700億港幣,  香港經濟世界第一 ...
呢啲係止痛餅,用嚟吊命用嘅,再唔派到時候黃藍一齊反!

回覆 引用 TOP

引用:

其實收左錢都唔可以挽回民望,
錢就照收.無人會再信政府.
呢個正苦系無藥醫的.

主題標籤 #澳門 #香港
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]