• 瀏覽: 31,500
  • 回覆: 16
  • 追帖: 4
本主題由 miss5 於 2020-2-27 12:45 PM 移動
引用:
原帖由 acacac 於 2020-2-27 12:02 AM 發表

唉冬think數
鬼佬客亞州客不多,塘水滾塘魚

熱賣及精選
引用:
原帖由 香港股票呃鳩人 於 2020-2-27 12:10 AM 發表

係時候戒除食殘廢餐陋習 
食得殘廢餐多,連揸刀义都冇力,好快餓死

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2020-2-27 12:12 AM 發表

香港都無野好玩, 我係遊客都唔會黎兩次喇
大6將來大降關税更冇人来shopping

引用:
原帖由 deechai 於 2020-2-27 12:19 AM 發表

咁又唔會,到時乜L都冇,我都去養雞養豬種菜,起馬叫做有野食。
養雞好過做雞,悲

其實香港做應用科技科研得架

引用:
原帖由 香港股票呃鳩人 於 2020-2-27 12:26 AM 發表

唔係依家出事先講,十幾年前已經話一味做大陸客,遲早會出事。
如果中共突然封關到香港,香港咪即時瞓直囉!
做唔到lor,  以港交所為例,想做唔同國家公司既IPO,  咪衰L晒,游客想做多d外國客,只吸到少少亚州客

引用:
原帖由 arrow1234 於 2020-2-27 12:31 AM 發表

鬼佬依家嚟香港真心唔知做乜春 成條彌敦道全部金舖 90年代都話有啲地道文化嘢行
乜有過咩?

以前香港如果肯搞賭,—早發左

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wingwing1234566 於 2020-2-27 12:36 AM 發表

我屋企係廣東道某珠寶鐘錶返工。話以前一個星期可賣出幾粒過百萬鑽石。日日都去好多只十幾至近百萬名錶。
而家幾個月先賣出一粒。錶幾日賣出一、两只·價錢唔超過三十萬· ...
賣到都已偷笑

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 arrow1234 於 2020-2-27 12:37 AM 發表

其實全世界都反思緊呢個問題 (尤其美國) 要嘈住同中國decoupling
香港有冇條件decoupling?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 esh45 於 2020-2-27 12:47 AM 發表

見某一品牌體育用品狂開店,間間貴租,宜家大玩折扣都無人買啊......
free拿?

引用:
原帖由 鑊鑊甘 於 2020-2-27 12:53 AM 發表

大都會城市必定經歷經濟轉型,捨棄工業。旅遊、外貿喺撐起大都會佔好大比重😓一係就淘汰低端人口,但香港有邊界,低端人口困住喺高端小城巿,生活必然吃力。
唔好搵新加坡比較,佢哋世界觀好強,四圍撈嘢,和全世界握手。 ...
人地係有李光耀打好個底,香港完全冇呢d大將人才

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-2-27 01:15 AM 發表

百年來都只係欽點港督香港人只跟指示做從來無培训過政治人材亦無可能臨走才話要直選立法局議員以前係官守同委任何來有人材
冇錯,呢個注定香港盛產廢政府

引用:
原帖由 半夏善良的黑頭 於 2020-2-27 01:18 AM 發表

仲説甚麼港人治港……港人只懂為利是徒
成日話小政府不干預市場,結果白養—班廢墓園

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lyretail1969 於 2020-2-27 08:50 AM 發表

創科係高官用來值口偷錢,甘多年來,創L左D咩?原本意思係高科技帶動工業,但香港只係發展成功口號港,口号廉潔,口号創料,口号基建,但每一個口号背後都係贪污穿櫃筒偷錢入自己袋。 ...
我唔覺偷錢,但我會認為廢墓園無能令好多cash燒左響d無謂落後科技而自以為先進,做事為交差得過且過畏首畏尾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2020-2-27 10:10 AM 發表

比你都唔會成日去歐美啦, 山長水遠, 坐10幾個鐘飛機喎
所以香港人都係去返附近嘅星馬泰日韓台中, 都係2個鐘頭左右嘅機程
而呢D地方, 講富裕嘅真係得日本人, 但人地高齡人口多, 留係日本都多野玩
台灣馬拉個D嚟香港, 又覺得D野貴, 咁好自然造就香港只得返大陸客架啦
本來香港真係好細, 嚟一次好玩, 2次就開始悶, 除非佢係嚟買野, 否則嚟一次就唔會再嚟 ...
exactly

回覆 引用 TOP

主題標籤 #香港
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]