• 瀏覽: 20,279
  • 回覆: 531
  • 追帖: 3
本主題由 miss5 於 2020-2-27 12:47 PM 移動
每人派一萬,一个笑話,塞住市民把口,陳茂波跟本不是做財政師料子,將於今早出席電台聯播節目 接聽市民電話 -
學者客觀分析,亂柒派錢,政府派錢系人都懂,全港18以上派10000亂派錢大錯特錯,,財爺跟本不是針對性受影響派錢,貪方便,沒周詳考慮,消費卷不派不支持重災區零售餐飲業,浪費納稅人公帑的錢,拿了一萬不一定消費的
派10000
以下人仕不需要派
特首高官需要嗎?
富豪需要嗎?
反而全部公務員警隊加薪10000元
垃圾政棍會議員,人大民建聯,工聯會新民黨,民主立法會議員全部都加薪10000元
浪費過百億,很多窮人低下層都沒有受惠香港居民
官商鄕黑勾結
各行業,零售業,旅遊業,餐飲,運輸的士業,人仕1月到4月至少沒了五六萬工資,

很多香港低能市民應為派這一萬元,都是意外之財,用在無謂的地方,老豆賺錢仔享福,香港太多敗家仔,買新手機游戲卞,又賭博,又借錢抄買賣股票,不務正業,叫他們賺一萬都困難,而且很多香港人不懂理財,攪到一身債,一身信用卡數,破産收場,
完全唔珍惜香港嘅儲備係以往納稅人辛辛苦苦賺的錢。
沒有生產力沒有長遠嘅規劃香港創意,只靠儲備的政府
點會經濟起飛呀。墮機就有份。
好簡單舉個例子:
香港從前財爺林鄭政府好大喜功,毫無建樹,五百萬年薪白給
攪送中修例,一鋪清袋!
沒有長遠的規劃,百害而無一利
港珠澳大橋1000億100年都不回本
西九高鐵一个站1000億。月月補貼過千萬
迪士尼年年虧損,大包伏
官員各部門各自為政,自私自利,得過且過捱到退休,
香港行政費高企
公務員工資年年加薪

熱賣及精選
引用:
原帖由 badsaleok 於 2020-2-27 09:12 AM 發表

每人派一萬,一个笑話,塞住市民把口,陳茂波跟本不是做財政師料子,將於今早出席電台聯播節目 接聽市民電話 -
學者客觀分析,亂柒派錢,政府派錢系人都懂,全港18以上派10000亂派錢大錯特錯,,財爺跟本不是針對性受影響派錢,貪方便,沒周詳考慮,消費卷不派不支持重災區零售餐飲業,浪費納稅人公帑的錢,拿了一萬不一定消費的
派10000
以下人仕不需要派
特首高官需要嗎?
富豪需要嗎?
反而全部公務員警隊 ...
你甘叻,你做財爺囉

寫果個多Q魚,懶醒目,咁嘅環境可以唔L派咩(唔派後欄都被人放火燒埋!!!),富豪又幾個,呢度設限果度設限,行政成本增加行政效率降低你唔識計?

只怪曱甴有破壞冇建設

派又吊 唔派又吊

派比人叼,唔派都比人叼
做乜7 都會被叼。
問題現在係各大階層各大政黨都支持全民派錢。 如果政府唔派係咪叼佢漠視民意,一意孤行

夠膽香討搞事

呢個灰佳政府點會咁好死。

曱甴寫咁多野做乜Q?唔通黃痴瘋做財爺會好D?

派 又 吊、唔 派 又 吊、高尚 香港人 真 難 服侍 ,

要揀邊個派邊個唔派會拖長時間,行政費用高。
派消費券令市民出晒去聚餐, 增加感染風險, D錢洗晒係D不必要既豪食、奢侈品, 又養住D低效企業,行政費用高,反對聲音一定更大

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 alexbenhk 於 2020-2-27 09:13 AM 發表

你甘叻,你做財爺囉
樓主好想試吓拳頭包嘅味道啫。

樓主唔出文閙果D爭取派錢既人, 爭取都講左好耐啦宜家先走出黎話乜話乜,
 有種你唔好拎LO
香港有你呢種人唔死就奇啦~ 仲有咩未來呀!

回覆 引用 TOP

成篇野都係酸警察有1萬蚊姐

回覆 引用 TOP

全民派公平,而且民意一面倒支持,反對的只是極少數雞蛋挑骨頭,不用理會

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]