• 瀏覽: 10,834
  • 回覆: 181
本主題由 暗之陽 於 2020-6-19 11:32 PM 設置高亮
引用:
原帖由 bbyingying 於 2020-4-2 02:40 PM 發表

冇留意comments
鬧咩多?
話佢用黑白相比BTS, 17, GOT7個D,跟住問路人唔認識既團之後,用彩色相加參賽個D,博人眼球炒作

熱賣及精選
引用:
原帖由 bbyingying 於 2020-4-2 02:38 PM 發表

唔意外
MNET最擅長😠
MNET最叻搞呢D 好似PRODUCE咁

偶像競演《Road To Kingdom》預告公開,參賽者旁白:總是站在後排看心裡很難受

不曉得大家看完預告,覺得如何呢?
Mnet 繼女團爭霸戰《Queendom》成功後,後續又再推出以男偶像為主的競演節目《Road to Kingdom》,也在今天推出了最新節目預告,主持人李多熙也正式亮相。

由7組K-POP新生代男團參賽競爭,有 PENTAGON、ONF、GOLDEN CHILD、THE BOYZ、ONEUS、VERIVERY、TOO 等,最終優勝團體將獲得參與《Kingdom》的優先權。
▼預告,參賽者表示:「想以歌手的身份被記住」、「總是站在後排看心裡很難受」、「我是很有勝負慾的人」他們的戰爭即將開始。

https://youtu.be/28zJshLmZnA

少年們的戰爭即將開始,活下來吧!《Road to Kingdom》即將在 4月30晚間八點首播。

引用:
原帖由 bbyingying 於 2020-3-30 02:53 PM 發表

第一個mission係咪重新演繹自己既歌?

就咁睇片
我揀既1st係PENTAGON
跟住係ONEUS

如果鍾意刀群舞既
應該會揀齋跳舞果幾隊

另外有個疑問
段片係MNET剪定各隊自己剪??
呢樣超影響路人觀感
如MNET剪, 有D帶風向 ...
唔知最後係咪得1隊可以參加KINGDOM呢?

引用:
原帖由 lovewoohyun 於 2020-4-2 15:00 發表

MNET最叻搞呢D 好似PRODUCE咁

偶像競演《Road To Kingdom》預告公開,參賽者旁白:總是站在後排看心裡很難受

https://a.ksd-i.com/s/800_86400_89e8cab0506f59d2dfaef0b06a01d127/static.koreastardaily.com/2020-04-02/125588-8 ...
男團之間嘅競爭比女團真係激烈得多..
見The Boyz公司日日叫人去事前投票, fans又要鬥高點撃率..
可能Produce嗰種都只係迎合市場生態

引用:
原帖由 lovewoohyun 於 2020-4-2 15:03 發表

唔知最後係咪得1隊可以參加KINGDOM呢?
應該係睇MNET搵唔搵到咁多一線去參加KINGDOM
唔夠既咪求其作D理由俾多D RTK隊加入囉

引用:
原帖由 tncandy 於 2020-4-2 03:39 PM 發表

男團之間嘅競爭比女團真係激烈得多..
見The Boyz公司日日叫人去事前投票, fans又要鬥高點撃率..
可能Produce嗰種都只係迎合市場生態
男團飯之間一定會鬥到七彩啦 我都見D人已經好肉緊個事前投票
點撃率呢D令我諗起PRODUCE 404刷NAVER既場景
遲D播KINGDOM一定仲勁,大家可以密切期待一線男團點惡鬥法

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bbyingying 於 2020-4-2 04:30 PM 發表

應該係睇MNET搵唔搵到咁多一線去參加KINGDOM
唔夠既咪求其作D理由俾多D RTK隊加入囉
我都覺得無咁多一線團會睬MNET囉 唔通BTS, EXO, 17, NU'EST個D級數仲會彩佢咩

引用:
原帖由 lovewoohyun 於 2020-4-2 02:54 PM 發表

話佢用黑白相比BTS, 17, GOT7個D,跟住問路人唔認識既團之後,用彩色相加參賽個D,博人眼球炒作
咁個節目本來就係想推一班被隱沒0既男團... 咁樣做對比都好正常... 好多時都會呢個方式做對比架啦, 又唔覺得有幾博眼球....
有時D Comment真係管太嚴....

引用:
原帖由 lovewoohyun 於 2020-4-2 04:56 PM 發表

我都覺得無咁多一線團會睬MNET囉 唔通BTS, EXO, 17, NU'EST個D級數仲會彩佢咩
最Top嗰幾隊就當然唔會啋你啦... 但係都仲有一大批一線尾二線0既會join啩...
SF9, Astro, AB6IX, CIX, Victon, TXT, etc... 另外, 姜丹尼爾都可以好似朴春咁以Solo身份參賽...
我覺得反而係男團太多, 所以製作組搵個理由開兩部份...  
一來可以同唔同公司打好"關係", 二來可以賺多D錢嘛...

引用:
原帖由 keyman00 於 2020-4-2 06:32 PM 發表

咁個節目本來就係想推一班被隱沒0既男團... 咁樣做對比都好正常... 好多時都會呢個方式做對比架啦, 又唔覺得有幾博眼球....
有時D Comment真係管太嚴.... ...
韓國網民不嬲都好MEAN架啦 加上MNET又鐘意玩炒作想帶話題度
我個人就覺得無問題,宣傳下姐,不過好多人唔鐘意姐

Mnet剪輯又被轟! 《Road To Kingdom》預告公開網怒了

記者黃庠棻/綜合報導

南韓女偶像PK的綜藝節目《Queendom》撥出後,讓參賽隊伍都紅一波,當時製作單位便表示將推出男子版,而目前先確定會先製作一檔《Road to Kingdom》的「預選賽」,贏得的隊伍可以參加最終《Kingdom》比賽,2日公開了最新預告,沒想到剪輯方式又引起爭議。

▲《Road To Kingdom》即將開播。(圖/翻攝自YouTube)

《Road to Kingdom》在2日於YouTube上傳了一段新的預告,一開頭出現的並非節目中參賽的團體,而是防彈少年團、GOT7、MONSTA X、NU'EST、SEVENTEEN等獲得音樂放送第一名的感言瞬間,看似跟節目內容不著邊際的畫面,讓許多觀眾看得一頭霧水。

▲《Road To Kingdom》預告剪輯了防彈少年團、NU'EST、SEVENTEEN等團的一位感言。(圖/翻攝自YouTube)

接著,《Road to Kingdom》的主持人李多熙才緩緩說出,「你們認識的男團有哪些呢?」隨後畫面切到街訪資料,路上民眾紛紛說出防彈少年團、SEVENTEEN、EXO、GOT7,最後節目組以「那些你不知道的團體」再度播放出防彈少年團、GOT7等拿一位時,站在他們背後的《Road to Kingdom》參賽者,並以黑白、彩色畫面做對比。

▲《Road To Kingdom》預告中「對比式」的剪輯,引起網友不滿。(圖/翻攝自YouTube)

怎料,《Road to Kingdom》這一支預告一出後,立刻引來許多粉絲的不滿,紛紛怒轟Mnet對比式的剪輯,表示「我們哥哥在大紅之前也有過長時間的努力」,認為節目組不應該拿團體之間作比較,因為每一位偶像都很努力,且就算自己支持的團體人氣比較高,也不應該拿來「當作節目炒作的棋子」,不過也有一些網友出面緩頰,認為只是一種「榜樣、模範」的存在,希望大眾還是對該節目抱持期待。

▲《Road To Kingdom》預告中「對比式」的剪輯,引起網友不滿。(圖/翻攝自YouTube)

原文網址: Mnet剪輯又被轟! 《Road To Kingdom》預告公開網怒了 | ETtoday星光雲 | ETtoday新聞雲 https://star.ettoday.net/news/1682800#ixzz6IS2XRkux

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 keyman00 於 2020-4-2 06:48 PM 發表

最Top嗰幾隊就當然唔會啋你啦... 但係都仲有一大批一線尾二線0既會join啩...
SF9, Astro, AB6IX, CIX, Victon, TXT, etc... 另外, 姜丹尼爾都可以好似朴春咁以Solo身份參賽...
我覺得反而係男團太多, 所以製作組搵個理由開兩部份...  
一來可以同唔同公司打好"關係", 二來可以賺多D錢嘛... ...
你都分析得岩,應該都係得二線頭個D會參加,又或者搵以前紅過但最近靜左個D團/SOLO參加都可以
同CJ唔FRIEND個D唱片公司應該唔會JOIN啦 賺錢呢方便,男團利潤可能係會大D既,SNS投票都可能賺到少少錢

回覆 引用 TOP

【Road To Kingdom】參加團體名單&介紹 ‖ 로드투킹덤 킹덤 Groups List
https://www.youtube.com/watch?v=puLrqDlq_fY

回覆 引用 TOP

李多熙被問「最想讓哪個男偶像當弟弟」! 秒答PENTAGON人氣成員:他很有趣

記者劉宛欣/綜合報導

繼南韓女偶像PK的綜藝節目《Queendom》後,確定要推出男偶像版《Kingdom》,目前「預選賽」《Road to Kingdom》正如火如荼進行錄製中,節目主持人也延續《Queendom》,由演員李多熙、知名MC張聖圭繼續擔任。日前兩人在電台節目上聊到了錄製情況,李多熙被聽衆問到「節目中想成爲弟弟的成員是誰?」,她也大方地給出了回答。

▲李多熙、張聖圭在電台節目聊到《Road to Kingdom》。(圖/翻攝李多熙IG)

由張聖圭主持的電台節目《Good Morning FM 張聖圭》,10日邀請到李多熙擔任來賓,女方被聽眾問到「節目中想成爲弟弟的成員是誰?」,她回答是PENTAGON的隊長Hui,張聖圭在聽到後立刻接著表示「沒錯,我們錄製了幾次,大家真的會陷入Hui的魅力裡的」,並解釋道:「他很坦率,各位看節目就會知道,是個很有趣的人。」

▲被問到「節目中想成爲弟弟的成員」,李多熙回答Hui。(圖/翻攝李多熙IG)

李多熙接著描述錄節目時的情況,表示Hui在眾多競爭的男團裡屬於資歷較深的前輩,應該會是很緊張的,但是依然站出來活躍氣氛,身為大哥也很願意緩和弟弟們的緊張。另外,《Road to Kingdom》即將在30日播出第一集。

原文網址: 李多熙被問「最想讓哪個男偶像當弟弟」! 秒答PENTAGON人氣成員:他很有趣 | ETtoday星光雲 | ETtoday新聞雲 https://star.ettoday.net/news/1688794#ixzz6JJ5OWkGv

回覆 引用 TOP

Road to Kingdom [2차 사전 선호도 조사] 펜타곤 (PENTAGON) 퍼포먼스 미리보기 200319 EP.0
https://www.youtube.com/watch?v=BiJMgbT_CDY

回覆 引用 TOP

Road to Kingdom [2차 사전 선호도 조사] 더보이즈(THE BOYZ) 퍼포먼스 미리보기 200319 EP.0

https://www.youtube.com/watch?v=sT4uiHMBWNU

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]