• 瀏覽: 10,550
  • 回覆: 46
  • 追帖: 1
本來3月honeymoon, 但撞正肺炎。今晚cancel d野。

酒店:
agoda得一間酒店paid, 岩岩打去cs退錢,酒店無任歡迎港女唔好黎,可以refund (記得禁英文先唔駛等咁耐先通), 其他酒店free cancel.

滑雪book左星野,10% cancel fee, 盛惠$436,但都send埋email問可唔可以waived.

機票:
機票我係express去成田再轉jetstar. 由於北海道大雪,jetstar已經主動話可以退款。
岩岩express又話可以refund.

我既損失只係星野渡假村個10% 同埋淘寶買既雪褸。夾埋都係1k內。
老公話年尾再去滑雪,年中再補多次旅行,可能又去睇靚靚富士山

祝大家平平安安
唔建議去日本喇,全球都好dirty...

平平安安係屋企做宅女

熱賣及精選
8號去不用取消喎

遲D去仲多人肺炎

引用:
原帖由 たくや 於 2020-3-6 12:58 AM 發表

8號去不用取消喎

遲D去仲多人肺炎
北海道經已係重災區啊,仲想點呢?

引用:
原帖由 自由.愛 於 2020-3-5 11:55 PM 發表

本來3月honeymoon, 但撞正肺炎。今晚cancel d野。

酒店:
agoda得一間酒店paid, 岩岩打去cs退錢,酒店無任歡迎港女唔好黎,可以refund (記得禁英文先唔駛等咁耐先通), 其他酒店free cancel.

滑雪book左星野,10% cancel fee, 盛惠$436,但都send埋email問可唔可以waived.

機票:
機票我係express去成田再轉j ...
牙膏達.....我呸
相同日期相同酒店相同PREPAID NO REFUND
前後因價格問題, 我和朋友分開在牙膏達和攜稱各訂一晚

朋友名果間用攜稱, 我打左一個電話去CS, 等左5分鐘便說酒店同意退款, 會立即退回付款信用卡, 網上查戶口亦見到Credit了

牙膏達果間房, 電話去CS, 話要email申請, 好, 2月13日申請左, 到現在足足23日, 中間追左3次, 也是無答案
牙膏達售後差到無朋友, 追極都係答左等如無答↓

您好,您的訂單(預訂編號: xxxxxxx) 詳情如下:
酒店: Shangri-La's Far Eastern Plaza Hotel
房型: Horizon Deluxe
入住日期: March xx, 2020
退房日期: March xx, 2020
取消政策:本預訂不設退款,亦不能作出修正或變更。未能如期入住或取消預訂,客人將不會獲得退款。

實在抱歉,相信業務繁忙,我們目前仍沒有得到住宿方的一個結果。

已經再次協助您致電給他們催促了。無法及時給您處理您的要求以及申請我們深感愧疚,感謝客人您耐心的等待。

感謝選擇Agxxa.com!
我們提供7*24全天候客戶服務。如您需要任何幫助,歡迎隨時聯系我們。
此致
Miko
Agxxa客戶體驗組

攜稱錢都退埋了↓
Trxp.com訂單已取消,您可重新預訂。
  • 訂單編號
    12033xxxxx
  • 酒店確認號碼
    22273SCxxxxx
  • 預訂日期
    2020年1月31日22:45
  • 退款進度退回至您的銀行

再次預訂
豪華閣豪華房-提前14天預訂

引用:
原帖由 Standown 於 2020-3-6 01:35 AM 發表

北海道經已係重災區啊,仲想點呢?
但係北海道好大(日本四分一面積),比香港安全

知事也好靚仔

支持樓主取消,正確決定,等疫情好d才算

引用:
原帖由 972056586 於 2020-3-6 08:21 AM 發表

支持樓主取消,正確決定,等疫情好d才算

我既損失只係星野渡假村個10% 同埋淘寶買既雪褸。夾埋都係1k內。
雪褸可以留返日後著,冇損失到。

回覆 引用 TOP

只要大家合作,少人流流轉,疫情就快d過去

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 たくや 於 2020-3-6 02:41 AM 發表

但係北海道好大(日本四分一面積),比香港安全

知事也好靚仔
北海道比香港安全?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yoyomak912 於 2020-3-6 01:40 AM 發表

牙膏達.....我呸
相同日期相同酒店相同PREPAID NO REFUND
前後因價格問題, 我和朋友分開在牙膏達和攜稱各訂一晚

朋友名果間用攜稱, 我打左一個電話去CS, 等左5分鐘便說酒店同意退款, 會立即退回付款信用卡, 網上查戶口亦見到Credit了

牙膏達果間房, 電話去CS, 話要email申請, 好, 2月13日申請左, 到現在足足23日, 中間 ...
教你
用英文打去hotline, 9成可以refund.  其實係hidden rules, 英文會快d聽同易d順你意

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 14X14X 於 2020-3-6 08:53 AM 發表

你去駿洋夠慘啦。
老公話補多次旅行比我,好happy

回覆 引用 TOP

我book 左6 月去,都唔知can 唔cancel 好

引用:
原帖由 ppcjacky 於 2020-3-6 01:25 PM 發表

我book 左6 月去,都唔知can 唔cancel 好
敵不動我不動,但book酒店全部free cancel

回覆 引用 TOP

最新update, 星野渡假村都覆email話連手續費都唔收我地

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]