• 瀏覽: 414,627
  • 回覆: 1,943
  • 追帖: 109
引用:
原帖由 bebe1226 於 2020-3-6 12:50 PM 發表

(註:社會保障助理須從事戶外及緊急救濟工作,亦可能須要不定時工作或履行隨時候召或上班候命工作。) 👈
要去埋露宿者之家, 或者街頭搵佢哋, 或者去板間房搵腥港人做家訪, Confirm case

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 傑豬仔 於 2020-3-6 11:22 AM 發表

咁快又請人。
冇計, 流失量大

回覆 引用 TOP

其實, 最惡頂係去南亞朋友屋企做家訪, 即係case confirmation, 其實女仔唔太適合自己去

過來人,回望返又出post,感覺有趣。
同樓上巴打感覺一樣,唔易做,最好係有心有耐性。

仲要睇你好唔好彩,有啲地區易做同輕鬆好多,但有啲係煉獄修練場。

接近係萬能,乜福利都關你事咁

祝各位好運

Btw,上到手做到快靚正準時收工係無問題,做極都慢,就預定俾客XYZ

回覆 引用 TOP

呢份同地政督察大家會點揀,呢份高一個point

引用:
原帖由 河原町 於 2020-3-6 01:51 PM 發表

天堂, 走去同地獄比?

「給我三千城管兵,一定收回釣魚島,給我五百貪腐官,保證吃垮小日本。」

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 河原町 於 2020-3-6 01:51 PM 發表

冇得比啦!
呢份起薪高d! max pt又高d
仲有機會升主任!
緊係揀呢份!

回覆 引用 TOP

呢份工有一個特別要求,就係成日要去探訪老人院。通常香港地老齡人口大增,d老人家入咗老人院後,通常無力負擔院舍開支,而屋企人已簽咗放棄扶養證明,俗稱衰仔紙,所以老人家就惟有申請老綜。
由於老人家係申請人,你要前往院舍做家訪,即係case confirmation, 通常去到會聞到成陣尿失禁味道或酸縮味。不過都要去,有時頂唔順就出走廊深呼吸一下囉。

回覆 引用 TOP

其實通常d老人家係唔知邊d文件打邊d文件嘅,總之你叫佢簽乜就簽乜㗎,因為你著到好整齊去見佢佢已經好開心啦,因為平時d姑娘通常係呼呼喝喝嘅,雖然你對住佢只得十幾分鐘,其實老人家已經好L開心架了,因為佢覺得你去探佢呀嗎,其實人生在世,你去幫助一個老人,人在做,天在看。好人一生平安。

回覆 引用 TOP

Super惡頂。

尤其你撞正個上司係一個嚴重外分泌失調,內分泌失敗五六十歲樣X嫁唔出自以為是的大大聲自大肥婆。

做咗幾個月辭咗職, 派去忙既office真係阿彌陀佛, 返工返到唔想放假, 放咗返黎就pk

引用:
原帖由 P.M.P.S 於 2020-3-6 04:11 PM 發表

做咗幾個月辭咗職, 派去忙既office真係阿彌陀佛, 返工返到唔想放假, 放咗返黎就pk
呢個post難唔難考?

引用:
原帖由 rj3720 於 2020-3-6 04:13 PM 發表

呢個post難唔難考?
好難講, 睇彩數, 見過兩次, 第一次要用英文討論時事前後對答成10分鐘, 心諗駛唔駛啊見EO咩, 第二次就平常, 問下啲無聊問題走下形式就得咗

引用:
原帖由 EternalTHAI 於 2020-3-6 04:07 PM 發表

Super惡頂。

尤其你撞正個上司係一個嚴重外分泌失調,內分泌失敗五六十歲樣X嫁唔出自以為是的大大聲自大肥婆。
有同感,尤其遇到個挑剔的O2已經好唔同

引用:
原帖由 P.M.P.S 於 2020-3-6 04:21 PM 發表

好難講, 睇彩數, 見第一次要用英文討論時事前後對答成10分鐘, 心諗駛唔駛啊見EO咩, 見第二次好似冇問啲咩, 問下啲無聊問題走下形式就得咗
多謝解答,想問下英文討論係group discussion定individual?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]