• 瀏覽: 413,294
  • 回覆: 1,936
  • 追帖: 110
有一樣嘢要留意,如果派你去東九龍區,即係黃大仙及九龍城嗰邊要留意,嗰度有好多唐樓係冇lift嘅,如果要做探訪,分分鐘要行樓梯,有時直情要行到去天台都唔奇,所以,平時要練定腳骨力。
另外,由其係黃大仙近九龍城嗰區d唐樓有一個現象,就係每層樓轉角位置會有好多狗屎,有d已經賴咗好耐,因為d屎已經變咗白色,大家可能會問,唔通冇人清潔嘅?答案係:呢d唐樓通常係冇成立業主立案法團嘅,所以各家自掃門前雪,d狗賴開就慣咗賴去嗰度,講真,都唔知附近d空氣有冇毒?所以,如果你行經呢d位置,要三步併作兩步,快閃已過,當然,忍住呼吸是指定動作啦。

引用:
原帖由 rj3720 於 2020-3-6 04:29 PM 發表

多謝解答,想問下英文討論係group discussion定individual?
單拖見面試官

回覆 引用 TOP

想請教下
做家訪同係辦事處既比例係點
多唔多時間要周圍走?

想問下佢多數target咩人?CS底?

引用:
原帖由 rj3720 於 2020-3-6 04:38 PM 發表

想問下佢多數target咩人?CS底?
感覺呢幾年請多咗五音不全d新腥港人,係住滿七年,拎住公開試成績嗰批,個人估計,可能因為呢方面主要係服務對象主要面向新來港人士,大家同聲同氣,溝通易d。再者,呢d人肯搏肯捱,抵請啦。

引用:
原帖由 andylaw2013 於 2020-3-6 04:55 PM 發表

感覺呢幾年請多咗五音不全d新腥港人,係住滿七年,拎住公開試成績嗰批,個人估計,可能因為呢方面主要係服務對象主要面向新來港人士,大家同聲同氣,溝通易d。再者,呢d人肯搏肯捱,抵請啦。 ...
大陸狗做上司。唉

引用:
原帖由 andylaw2013 於 2020-3-6 04:55 PM 發表

感覺呢幾年請多咗五音不全d新腥港人,係住滿七年,拎住公開試成績嗰批,個人估計,可能因為呢方面主要係服務對象主要面向新來港人士,大家同聲同氣,溝通易d。再者,呢d人肯搏肯捱,抵請啦。 ...
只係住滿七年,拎住公開試成績嗰批應該極難入到職, 雖然話要求係中五學歷, 但近呢十三年請既人當中, 十個有八個都係大學畢業, 新來港人仕好難甚至乎無可能入到職

引用:
原帖由 fussa 於 2020-3-6 05:17 PM 發表

只係住滿七年,拎住公開試成績嗰批應該極難入到職, 雖然話要求係中五學歷, 但近呢十三年請既人當中, 十個有八個都係大學畢業, 新來港人仕好難甚至乎無可能入到職 ...
我意思係住咗唔算耐嗰批,當然超過7年啦,係香港完成中學程度,考埋公開試嗰d,因為前幾年係office見過有呢d人考到。

回覆 引用 TOP

有無人會食嗰度啲女

回覆 引用 TOP

做開NGO,長者服務有冇少許有優勢

引用:
原帖由 粗野的牙籤 於 2020-3-6 05:46 PM 發表

做開NGO,長者服務有冇少許有優勢
直頭fit啦!

引用:
原帖由 沙漠紫色的樹根 於 2020-3-6 05:49 PM 發表

直頭fit啦!
但係我毅進咋🤦🏻‍♂️

引用:
原帖由 粗野的牙籤 於 2020-3-6 05:51 PM 發表

但係我毅進咋🤦🏻‍♂️
報左先 冇壞!

引用:
原帖由 沙漠紫色的樹根 於 2020-3-6 05:54 PM 發表

報左先 冇壞!
唔該晒師兄

回覆 引用 TOP

呢一份洗唔洗申請完就寄工作證明同學歷證明去招募組㗎

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]