• 瀏覽: 414,702
  • 回覆: 1,943
  • 追帖: 109
引用:
原帖由 沙漠紫色的樹根 於 2020-3-6 04:37 PM 發表

想請教下
做家訪同係辦事處既比例係點
多唔多時間要周圍走?
同區,類似社區社工,分地區工作,唔會跨區工作。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 AYH 於 2020-3-6 09:08 PM 發表

後生仔女,行多d樓梯身體好

利伸:搭港鐵,人地搭扶手電梯,我跑樓梯🥰
玩同做嘢係二回事,再者行一個星期,或者行一年,繼續keep行5年,咁你就明白。btw,港鐵係全世界最干浄嘅地鐵,但你行唐街暗角樓梯,行行下見到角落頭成堆狗屎或貓屎,有咩感覺,嗰啲環境又唔通風喎,你吸埋d氣落肚,你想嘔定會想點?記住樓上成家人等緊你去,大熱天又冇冷氣嗰隻.......。

想問  做完助理投考主任
有冇話要做滿幾多年? 常見嗎?

引用:
原帖由 沙漠紫色的樹根 於 2020-3-6 09:42 PM 發表

想考主任隨時可以考。岩岩入職都可以去考

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 假如肥沃的壽包 於 2020-3-6 04:24 PM 發表

有同感,尤其遇到個挑剔的O2已經好唔同
挑剔可以理解,每人對工作嚴緊度把關有差別,但條肥婆擺明睇你唔順眼針對性玩鳩你(我覺得佢唔鍾意下屬係男人),日日當住所有同事同出面班所謂Customer大大聲兜口兜面奚落你(完全同無線劇集情節一樣),做show俾人睇咁,不撚知所謂dklmcfh.

次次諗番起條肥婆惡行就無名火起,相隔15年都有火。

引用:
原帖由 EternalTHAI 於 2020-3-7 12:35 AM 發表

挑剔可以理解,每人對工作嚴緊度把關有差別,但條肥婆擺明睇你唔順眼針對性玩鳩你(我覺得佢唔鍾意下屬係男人),日日當住所有同事同出面班所謂Customer大大聲兜口兜面奚落你(完全同無線劇集情節一樣),做show俾人睇咁,不撚知所謂dklmcfh.

次次諗番起條肥婆惡行就無名火起,相隔15年都有火。 ...
唔通大家講緊同一個人😂

引用:
原帖由 假如肥沃的壽包 於 2020-3-7 07:31 AM 發表

唔通大家講緊同一個人😂
雖然我唔識呢條肥婆,但分享下我之前遇過嘅一條肥西,條肥西同我同grade但早過我入職,成日係度扮大師姊教人做嘢但其實係想將自己嘢跌落人地度俾人地做,呢樣都唔係最難頂,最核突係佢有嚴重濕疹,成日係你隔離R啲皮出嚟,仲要痴到你勁埋,同埋成日係度發姣。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 EternalTHAI 於 2020-3-7 12:35 AM 發表

次次諗番起條肥婆惡行就無名火起,相隔15年都有火。 ...
見過唔少,自己亦是過來人。呢個現象亦可作性別歧視,想下屬係女性可以理解,可以同聲同氣傾吓謁,奈何呢個post未必適合女性做,尤其係現時環境。要出外勤及見客已經係前線職位,雖然係坐係玻璃屏風後面,但亦是屬拋頭露面,有d女仔未必鐘意。
試過第一日返工,已經被人串,話呢度d人唔會對你好㗎啦,因為多數係有老公嘅,DLMSH, 你有冇老公關我L事?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 沙漠紫色的樹根 於 2020-3-6 09:42 PM 發表

呢個位女仔易升d,如果佢可以頂到嘅話就。幾年前有識人考到,收尾聽佢講其他嘢冇問題,反而文件嘢有壓力,即係處理文件方面搞唔掂,甚至引起情緒問題。

引用:
原帖由 andylaw2013 於 2020-3-7 08:53 AM 發表

呢個位女仔易升d,如果佢可以頂到嘅話就。幾年前有識人考到,收尾聽佢講其他嘢冇問題,反而文件嘢有壓力,即係處理文件方面搞唔掂,甚至引起情緒問題。 ...
即係助理既男女比例係 男多女少
而主任就調轉係 女多男少😂😂

我係現職做左半年,大家對依份工想知咩,歡迎問我

引用:
原帖由 雲夢小師姐 於 2020-3-7 09:53 AM 發表

我係現職做左半年,大家對依份工想知咩,歡迎問我
師姐,佢多數請咩背景嘅人?🙏

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]