• 瀏覽: 3,862
  • 回覆: 38

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
怪之得今晚蘇黎世去布拉格班巴士提早開趕在限期前過關

回覆 引用 TOP

唔知道佢 禁入境列表中 China 包唔包香港

引用:
原帖由 bloomwood 於 2020-3-13 06:56 PM 發表

唔知道佢 禁入境列表中 China 包唔包香港
全封

回覆 引用 TOP

唔知道封關禁令去到幾時
我復活節出發
已經訂曬機票酒店

引用:
原帖由 bloomwood 於 2020-3-14 12:08 AM 發表

唔知道封關禁令去到幾時
我復活節出發
已經訂曬機票酒店
Ching你復活節出發? 你訂邊間airline? 我訂咗emirates 4月尾出發,但都未訂hostel. 因為情況未明朗好徬徨唔敢訂住, 在捷克的客人跟我講應該封30日, 所以你可以打去airline問佢封關是否能退錢, 我在4月頭若還未解封會再打去問能否退款.

引用:
原帖由 norikahk 於 2020-3-14 12:16 AM 發表

Ching你復活節出發? 你訂邊間airline? 我訂咗emirates 4月尾出發,但都未訂hostel. 因為情況未明朗好徬徨唔敢訂住, 在捷克的客人跟我講應該封30日, 所以你可以打去airline問佢封關是否能退錢, 我在4月頭若還未解封會再打去問能否退款. ...
我都係Emirates 4月7 - 4月17
但係我經cheaptickets.hk 訂票 退款好似要千幾蚊行政手續費
我仲要係pre wedding 影完之後諗住去埋奧地利玩

我5月1日搭果架巴士蘇黎世去布拉格。之後坐機去荷蘭。而家唯有等等等等等

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bloomwood 於 2020-3-14 12:19 AM 發表

我都係Emirates 4月7 - 4月17
但係我經cheaptickets.hk 訂票 退款好似要千幾蚊行政手續費
我仲要係pre wedding 影完之後諗住去埋奧地利玩
4月7日真係無乜可能。

回覆 引用 TOP

奇怪嘅係而家航空公司仍然有賣緊三月四月嘅機票飛布拉格...

引用:
原帖由 bloomwood 於 2020-3-14 01:24 PM 發表

奇怪嘅係而家航空公司仍然有賣緊三月四月嘅機票飛布拉格...
CHING試吓去check booking吖, 我今日check佢彈咗句我可以免費重新訂位, 下星期我會打去問問是否能退

引用:
原帖由 norikahk 於 2020-3-14 03:37 PM 發表

CHING試吓去check booking吖, 我今日check佢彈咗句我可以免費重新訂位, 下星期我會打去問問是否能退
最慘我係經 cheaptickets.hk 買票
我復活節之後好難再有假期
所以我係比較希望佢取消航班之後退款畀我

引用:
原帖由 bloomwood 於 2020-3-15 10:13 AM 發表

最慘我係經 cheaptickets.hk 買票
我復活節之後好難再有假期
所以我係比較希望佢取消航班之後退款畀我
我都希望佢退到俾我, 因為今年都應該唔可以去玩住架啦! 希望你退到啦!

回覆 引用 TOP

英航立刻全數退款,但在布拉格的酒店就不肯退款給我....共3千元

引用:
原帖由 默默的P圖 於 2020-3-15 04:18 PM 發表

英航立刻全數退款,但在布拉格的酒店就不肯退款給我....共3千元
酒店你經邊度買?我本來四月頭去未封關嗰時企得好硬,要我flight cxl,government ban or quarantine 先有得退,跟住佢地一封關就已經可以即刻退,而家係你想去佢比唔到服務,所以應該有得退,同酒店再傾下

主題標籤 #捷克
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]