• 瀏覽: 2,416
  • 回覆: 18
今日行過海港城真係一見鐘情。

錶size細咗,簡單軍事復古風case, dial, nato帶同新in-house movement!!!忍唔住要帶番屋企。

附件

IMG_4977.jpg(444.45 KB)

2020-3-15 02:53 PM

IMG_4974.jpg(465.72 KB)

2020-3-15 03:02 PM

L1001851.jpg(239.82 KB)

2020-3-15 04:11 PM

回覆 引用 TOP

精選汽車
無錯,呢隻係我覺得近年IWC最靚既3針,所以都入左隻
39mm 唔大唔細好好戴
秒針尾同mark 18 唔同,比較復古
32系自家機芯比MARK XVIII ETA2892 感覺來得高級
條G10錶帶更加靚到暈,前織后皮軍事風一流

目前發現唯一缺點係,如果手太細錶帶可能係另一面突出來太多
同埋織布 G10錶帶好易舊,買條原廠又要幾千銀~

附件

DSC09311_Original.JPG(1.14 MB)

2020-3-16 12:22 AM

最新的投資組合
引用:
原帖由 Oracle_Box 於 2020-3-15 06:54 PM 發表

無錯,呢隻係我覺得近年IWC最靚既3針,所以都入左隻
39mm 唔大唔細好好戴
秒針尾同mark 18 唔同,比較復古
32系自家機芯比MARK XVIII ETA2892 感覺來得高級
條G10錶帶更加靚到暈,前織后皮軍事風一流

目前發現唯一缺點係,如果手太細錶帶可能係另一面突出來太多
同埋織布 G10錶帶好易舊,買條原廠又要幾千銀~ ...
講起呢隻尼龍帶 我都有呢個問題 間唔時都會屈下條錶帶 希望入面啲皮可以軟熟啲好帶啲

回覆 引用 TOP

我手比較粗,錶帶都有突出最尾個圈嘅問題

引用:
原帖由 Ant70s 於 2020-3-16 03:05 PM 發表

我手比較粗,錶帶都有突出最尾個圈嘅問題
可能買條代用NATO,咁就可以屈帶,原廠既我唔係好捨得屈尾

最新的投資組合
師兄,
我都睇中呢隻。不過條尼龍帶都真係條尾太長,39mm size 反而更接近舊款。
最欣賞係自家肉有3日動力,冇咁快停。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Oracle_Box 於 2020-3-16 04:51 PM 發表

可能買條代用NATO,咁就可以屈帶,原廠既我唔係好捨得屈尾
係XDXD 唔捨得屈

回覆 引用 TOP

請問師兄幾多錢入手?

最唔好條带係皮底,湿水不便。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kellywong1128 於 2020-3-18 12:43 AM 發表

請問師兄幾多錢入手?
29K

回覆 引用 TOP

好靚

回覆 引用 TOP

買左條代用帶粗用

最新的投資組合
師兄,小弟都想入呢隻,但手好細,
只有14cm...唔知可否適合...

師兄,可以影一影你戴上手嘅相片黎睇睇嗎?
🙏🙏🙏

回覆 引用 TOP

我係正常wrist size

附件

89917509_2930063783716899_7925585700580229120_o.jpg(272.92 KB)

2020-3-25 07:56 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Oracle_Box 於 2020-3-20 12:39 PM 發表

買左條代用帶粗用10957800
師兄沙色nato帶好靚,請問係邊度買

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]