• 瀏覽: 16,183
  • 回覆: 96
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 慕山 於 2020-3-21 08:55 AM 發表

年底或明年
年底天氣凍隻病又嚟過

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
應該係今年內保平安方法,
係不要離開香港至真

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wahcli 於 2020-3-18 02:05 PM 發表

無須太悲觀,覲看武漢和大邱疫情,只要政府正視設法防治,約三個月就可以渡過,武漢由1~3月封城,4月頭應該可以完全控制局面,恢復社會,南韓大邱2~4月封城,5月就可以平安渡過。
其他國家應該效法,例如歐洲、澳洲、加拿大及美國,3~6月封城封國,7月就可以重生。
所以今年下半年仍有希望。 ...
咁點解大陸一月封城之後先大爆發?

引用:
原帖由 火燎森 於 2020-3-22 01:03 AM 發表

咁點解大陸一月封城之後先大爆發?
封城與大爆發沒有必然關係,有關地方官員見情況不妥已可以決定封城,但當時疫情未必已到頂峰。
同樣地,意大利一樣早前已封城封國,但到目前都未知是否已到頂峰,一日已死600幾人,總數已經超越全中國!

引用:
原帖由 wahcli 於 2020-3-22 01:13 AM 發表

封城與大爆發沒有必然關係,有關地方官員見情況不妥已可以決定封城,但當時疫情未必已到頂峰。
同樣地,意大利一樣早前已封城封國,但到目前都未知是否已到頂峰,一日已死600幾人,總數已經超越全中國! ...
個頂峰其實係點計出嚟?

歐美防護意識原來咁差,兩三個月內無可能緩和,今年去歐洲機會?理性告訴大家真的唔大。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 火燎森 於 2020-3-22 01:28 AM 發表

個頂峰其實係點計出嚟?
靠估。

回覆 引用 TOP

武漢病毒害到人哋國家雞毛鴨血, 佢哋又 唔識分中國人同香港人,報復起上嚟好易殎及池魚

好明顯暫時歐  洲方面控制唔到病疫傳播,為左健康暫時唔好唸啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 車頭燈大師 於 2020-3-22 10:03 AM 發表

武漢病毒害到人哋國家雞毛鴨血, 佢哋又 唔識分中國人同香港人,報復起上嚟好易殎及池魚

又分化?世衛講了病菌不分地方人種,如果任何國家發生,你又去怪人?

回覆 引用 TOP

換左8月尾去比利時,如果真係唔得應該免手續費退嘅,不過酒店就...

引用:
原帖由 火燎森 於 2020-3-22 01:28 AM 發表

個頂峰其實係點計出嚟?
沒法預計,一切都是馬後炮。
況且世衛都無指引,只能見步行步。

引用:
原帖由 wahcli 於 2020-3-22 02:03 PM 發表

沒法預計,一切都是馬後炮。
況且世衛都無指引,只能見步行步。
其實要全球確診數字下降,又沒有新確診出現14天以上,才算無事吧!現在外國回流香港及中國,數字又回升了。歐洲又咁寬鬆抗疫,相信有一段時間先可以緩和。

引用:
原帖由 AN400 於 2020-3-22 03:54 PM 發表

其實要全球確診數字下降,又沒有新確診出現14天以上,才算無事吧!現在外國回流香港及中國,數字又回升了。歐洲又咁寬鬆抗疫,相信有一段時間先可以緩和。 ...
我煮計劃七八訂票九月尾出發去 去年12月無去到二月無又去日本 下半年多數穩定 七月再決定吧!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]